Jó könyvek? Valami különleges?
V. A. Obrucsev - Utazás Plutóniába
Ez egy nagyon-nagyon jó kis sci-fi, nem is olvastam még ilyen jó könyvet, pedig túl vagyok már néhányon:).Neten kerestem még anno, de nem találtam az íróról semmit, se más műveit, se életrajzot, semmit.
Nekem 1986-os kiadás van meg, úgyhogy érdemes antikváriumokban keresgélni.
Illetve ez nem regény, hanem történelmi/tudományos, de nagyon jó könyv:
Ráth-Vég István - Két évezred babonái <sajnos ezt sem találtam meg neten (nekem van 1 példány, de ajándékba akartam venni egy ismerősömnek), ezt is antikváriumokban kell keresni.
Első: Ráth-Végh említett könyve megvan egy torrent oldalon, valaki felpakolt vagy 500 e-könyvet, és ott láttam régebben. Sajnos azóta nem vagyok ott regisztrált, nem tudok utánanézni, fent van-e még. De gyakorlatilag a teljes R-V. életmű fent volt. Ez ugyan sokat nem segít, de valahol láttam. :)
Anyukám Mika Waltari: Az embersiég ellenségeit ajánlotta nekem olvasásra még nyár elején (persze nem jutottam el odáig), itt még hangoskönyvben is megvan:
Sci-finél maradva, Zsoldos művei szerintem nagyon kellemesek. Illetve a Futurisztikai kongresszus Lemtől, sajnos évek óta keresem könyvtárban, de eltűnt (felénél tartottam, mikor kénytelen voltam visszavinni, de zseniális).
Hmm... mit mondjak még... Graves Caludius-sorozata (Én, Claudius; Claudius az isten) remek történelmi regény, de kissé unalmas az elején a családfa. De ha tudod követni, hogy Augustus melyik unokája kivel mit és hogyan, akkor semmi gondod nem lesz onnantól. Esetleg szintén tőle Az aranygyapjú, ez "csak" görög mitológia, annyira nem szerteágazó a geneológiai kitérő. :)
Szerb Antaltól mit szólnál mondjuk a Pendragon-legendához? Tudom, klasszikus, mindenki ismeri, de hátha.
Nem klasszikus regény, de különleges és örök élmény, ha egyszer elolvasod: Ulysses. :D Joyce nehezen megy ki az ember fejéből.
Nagyon eklektikus egy lista lett, de kinek mi jut először eszébe. Nekem ezek. (Egyik sincs a könyvespolcon, gondolkodás közben erősen szemeztem egy "A háború évszázada" c. könyvvel. Az nem regény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!