Milyen izgalmas, olvasmányos regényeket ajánlanátok egy 9 éves kisfiú számára? A cél, hogy megszeresse az olvasást.
Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 00:48
11/14 nyikolaj84 válasza:
Vernét hét évesen olvastam először de olvastam Pinokkiót, Nem tudomkát, magyar népséket, Asimovot, Lemet(bár még nem nagyon értettem csak derengett valami)Rejtőt, Molnár Gábort Kittenberger Kálmánt, Fekete Isvánt.............
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. De jó. hogy írtad Asimovot, megnézem, jó-e a fiamnak. Sajnos a Pinokkió már nem biztos, hogy lekötné, de talán néhány népmese...Fekete Istvántól a Vuk volt a kötelező olvasmánya, és csak két olyan rész volt, ahol továbbolvasott magától a könyvben a kötelező napi adagon túl, neki sajnos nem elég izgalmas. A többinek is utánajárok, köszi.
2011. okt. 8. 15:23
13/14 A kérdező kommentje:
Rejtő nem volt korai? Vernéből mit olvastál hét évesen? Én nyolc éves korában több kisebb novellát olvastam neki, és tk. mindegyikben magyaráztam neki, hogy egy-egy kifejezés mit jelent. Pedig sokat beszéltem hozzá, meséltem neki, magyaráztam a világot kicsi korában is, meg édesanyám, és a nagypapája is...
2011. okt. 8. 15:25
14/14 A kérdező kommentje:
Sikerült ám rávezetni a fiamat az olvasás szeretetére. Isiben több gyerkőcnél láttam Geronimo Stilton könyveket. Ezzel kezdtük. Nekem annyira nem szimpatikus a könyv, de bevált, mert ráharapott az olvasásra. Aztán a könyves boltban is osztotta a véleményemet az eladó hölgy, hogy az a sorozat nem rossz, de nem túl igényes, inkább A Rosszcsont Peti sorozatot és leginkább Berg Judit Rumini sorozatát ajánlotta. Mindkettőt falta a fiam. Előveszi újra a könyveket. Sokat ovasott már azóta és szereti, kíváncsi rájuk.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, amiket ajánlottatok, mind megszerzem majd neki, mert jók nagyon!
2012. júl. 20. 10:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!