Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hány könyve van a gyűrűk urának?

Hány könyve van a gyűrűk urának?

Figyelt kérdés

[link]

a wikipédia szerint sok

A hobbit · Bombadil Toma kalandjai · A szilmarilok · A Gyűrű keresése · The History of Middle-earth · The History of The Lord of the Rings · Bilbo's Last Song · Húrin gyermekei · The History of The Hobbit · The Road Goes Ever On

The History of Middle-earth

The History of The Lord of the Rings

The History of The Hobbit

The Road Goes Ever On

ezt a 4-et nem ismerem

és még találtam egy ilyet is

[link]

ha kinagyítjátok láthatjátok, hogy ott van hogy "the history of middle earth VOLUME 10

alul pedig a többi része

a 8. például a gyűrű háború

a 11. meg vmi ékszerek háborúja

most akkor ezek mik???

amit kiírtam 4 könyvet, azok ezek közé tartoznak, amiket cristopher írt??

és még van az elveszett mesék könyve 1-2

ezek is miről szólnak??

2011. szept. 22. 18:13
 1/4 A kérdező kommentje:
ja és bilbo's last song könyv bilbó versei lennének?
2011. szept. 22. 18:15
 2/4 ANalDROID ***** válasza:
73%
nekem van egy könyvem a 3 részről egyben "A gyűrűk ura" a címe és az tele van minden egyéb dologgal még a tünde nyelvet is beleírták. :) a többi könyv az ilyen kiegészítés a gyűrűk ura előtti utáni és közbeni évekről, meg a többi királyról is írnak.
2011. szept. 22. 18:26
 3/4 A kérdező kommentje:

nekem is az a könyv van meg

de ezek mik???

the history of the middle earth ???

és van vagy 15 része

van ami a gyűrű háború. ezt most minek adták ki megint???

de van köztük az a mogroth ring, na ez is nincs benne a szilmarilokban???

mert a szilmarilokot meg a babót ismerem, de nem olvastam egyiket se

de ezeket nem ismerem

2011. szept. 22. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A GyU összesen 3 könyvből (6 "könyv"/kötet+függelék) áll. A hobbit/ A babó az ún. "előzményregény", az első Tolkien által írt középföldi regény a hobbitokról. A szilmarilok "Középfölde telefonkönyve", Tolkien sosem fejezte be, a fia, Christopher rendezte sajtó alá apja jegyzetei alapján kiegészítve. Ez a világ teremtésével, az első- és másodkori eseményekkel foglalkozik, amikre pl. a GyU-ban is referálnak, pl. Beren és Luthin története, Earendil legendája stb.

A többi egyéb kiegészítés. Nagyrészt a HOME-hoz tartoznak, de önálló kötetben is kiadták. Lényegében Tolkien jegyzetei alapján Chris vagy kötetté rendezte a hagyatékot, vagy ömlesztve kiadta a jegyzeteket, levelezéseket tematikus rendezés nélkül. A fent említett három tekinthető nagyjából J. R. R. T. munkájának, a többi már a fia szerkesztői kezét dicséri. Ha nagyon érdekel a világ, természetesen elolvashatod, rengeteg hasznos dolog van benne, kész kis quenya-etimológiai szótárakra is bukkan az érdeklődő, de ha nem köt le az ilyesmi és a "sztorira vagy kíváncsi" talán nem éri meg.

Ha mégis belevágsz, ne lepődj meg, hogy egy jegyzethalom volt, abból kellett ennyi könyvet összeválogatni. Rengeteg a kereszthivatkozás, az átemelt rész, idézet, nem összeillő (néha ellentmondó) kiegészítés. Pl. A szilmarilok elolvasása után a Húrin gyermekei kifejezetten unalmas volt.

[HOME: History of Middle-Earth. Ez egy hatalmas ciklus, az egyes könyveknek van külön címe. Én úgy tudom, 12 kötetes.]

2011. szept. 22. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!