24000 Ezer kötetes könyvtár (? )
Úgy érted, kettőezernégyszáz, vagy kétezernégyszáz szorozva ezerrel (vagyis kétmillió-négyszázezer), netán csak ezer kötet?
Attól függ. Ha otthoni könyvtár, nem kicsi, noha egyes bibliofileknek ennek a sokszorosa megtalálható. Ha nem csak ennyi könyvet olvastál el életedben (vagy nem csak ennyit tervezel), akkor megnyugtatóan kellemes mennyiségű könyv otthonra. Ma már igen drágák a kiadások, én is a többséget könyvtárból szerzem be, vagy e-bookban, mert nem vagyok milliomos, sajnos. (Ettől függetlenül itthon azt hiszem, jóval több könyvünk van. Valahol ötszáznál abbahagytam a katalogizálást, mert meguntam, hogy három napja nem tudok belépni a szobába a porolásra váró könyvektől, illetve a lakás többi részét egységesen fél méter magasanságig könyvek borítják.)
Ha egy kistelepülés könyvtára, akkor azonban kicsi. Illik ennél azért több kötettel rendelkezni, de megint az anyagi vonzatnál lyukadtunk ki, ami nem kevés. A tény ettől még tény marad.
Ne az aggasszon, mekkora a könyvtáratok mérete. Rengeteg lehetőség van ma már az olvasásra. Jó, nem lehet mutogatni a "bölcsész haveroknak", hogy mennyi könyvetek van otthon, na és? A könyv nem kizárólag dísztárgy (egyes kiadások határozottan NEM dísztárgyak, olyan rondák).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!