Tényleg csak a ponyvaregényírók írnak álnéven?
ha kiadják a könyvem, álnévre gondoltam, vagy a nevem angolosítására, mert szerintem az emberek érdeklődését sokkal inkább felkelti egy külföldi író mint egy magyar könyve, legalábbis engem igen..
aztán valaki ezt mondta nekem..
Nemcsak. Én is álnéven írok néha. Csak nem ponyvaregényt, hanem levelet a neten. :-))
Egyébként lehet az átlag lehet, hogy az angol nevű írókra bukik, fogalmam sincs. Azt tudom, hogy én nem.
Nemrég néhány lejárós utalványon kerestem könyvet könyvesboltban. Csak magyarokat néztem direkt. Nem volt nagy választék kertészet témában. Külföldi által írtat meg nem vettem... Ponyvaregényeket nem veszek, max kölcsönzök/kölcsönkérek.
A kérdésre a válasz: nem. Keress rá George Orwell nevére. :)
Amit te gondolsz igen sokáig a hazai olvasóközönség is hitte, aztán a kiadók annyira ráálltak erre a "magyarnak a külföldi kell, mert az menő" vonalra, hogy ma már kifejezetten maradi és ciki, ha egy író - már ha nem régi név a szakmában - nem saját, vagy legalább magyar álnéven ad ki. Ez ugyanis a '90-es évek ponyvakultúráját idézi.
Most a "menő" a magyar. :) (Ponyvától függetlenül.)
"emberek érdeklődését sokkal inkább felkelti egy külföldi író mint egy magyar könyve, legalábbis engem igen"
Na, ez a tendencia szűnt meg, hála az égnek. Egyetlen dolgot ne csinálj, ha idehaza játszódik, akkor ne angol neveket használj, vagy ha New Yorkban, akkor ne írj a körúton végigmászó villamosról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!