Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan álljak neki egy könyvnek?

Hogyan álljak neki egy könyvnek?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok szeretnék egy könyvet írni a történet meg van már csak le kell írni, ki az aki elolvasná?

És segítene mi nem jó benne.

Neten napló-t lehet írni, mert akkor ott írnám meg!

2011. aug. 22. 01:09
 1/9 anonim válasza:

Hm. Te most olyan komoly könyvet akarsz írni? Csak kérdem, mert nekem furcsa, hogy 14 évesnek épp egy könyvön dolgozik az agya. Tudod a könyvekben van előszó, és kezdd az elején :). Aki szeret könyvet olvasni(a neten) az biztos el fogja olvasni, ha megtalálja. Nincs kedved ide leírni a történetet nagy vonalakban? Kíváncsi vagyok, hogy milyen fajta könyv lenne.

Én leginkább azt tanácsolnám, hogy nagy elszántsággal kezdj neki.

2011. aug. 22. 01:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Egy lányról szól akit először engednek el a szülei hosszabb időre sétálni (ez tavasszal van még van hó) a játszadozásokról lesz szó.

A legjobb barátnőjénél sátorozik a lány, de egy csúnya lépéssel a legjobb barátnő bátyja meg szívatja a lányt azzal, hogy titokba képet csinál a lányról mikor öltözik ősz végéig ezzel fenyegeti (vetkőzés vagy netre megy a kép). Majd kiderül, hogy elvesztek a képek a lány fellélegzik, de újra fenyegeti a fiú egy videóval amin vetkőzik. A lány be sokkal nem megy el, megnyugszik, hogy semmi baj, de egy hétfői napon az osztálytársai azzal várják, hogy a videó fenn van a neten. A lány szégyenli magát, az igazgatóhoz kell mennie a saját szüleinek elmondani többször is. Már az öngyilkosságon gondolkodik, de a barátai mellette vannak és ezt ki is mutatják. Csúfolják, sokszor sírva megy haza, de a szülei előtt csak egyszer mutatja ki ezt, akkor megvédik, egy darabig minden jól megy, de a fiú újra megjelenik a lány életében, és ettől ő nagyon szenved: kamion elé akar menni... De megismerkedik egy fiúval aki bejön neki, és ez kölcsönös. A videó miatt nem, mer járni vele. Sokat sír szomorkodik ezen, megelégeli, hogy a fiú elrontja az életét és járni kezd a szerelmével. Egyik titkos búvóhelyükön odamegy a lány egyik rossz akarója és elmondja az egészet, ő csak sír és a barátját nézi. Elfut a fiú utána a lány a kimegy a vonat elé a sorompó lenn van.

És itt nem tudom, hogy a fiú megmentse-e a lányt vagy a lány tragikusan halljon meg?

2011. aug. 22. 01:48
 3/9 anonim válasza:

Arról írj, ami foglalkoztat, ami megragadja a fantáziádat. Írj egy folytatásos blogot, amiben mindig egy-egy részt teszel közzé, reklámozd magad (egy kis részlettel) minden ingyenes netes fórumon, és előbb-utóbb lesznek olvasóid. Mellesleg, ha már minimum egy embert megfog a történeted, már megérte szerintem erőt fektetni bele. Ha egy célközönségnek írsz, akkor nehezebb dogod lesz, mert elvárásoknak kell megfelelned. Ezért inkább engedd szabadon a képzelőerődet, ez hatásosabb. Nem minden könyvnek van előszava, van olyan, ami az utószóval kezd, ez is rád van bízva.

egy újságíró

2011. aug. 22. 01:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Abba szeretnék még tanácsot kérni, hogy a lány szemszögéből játszódjon az esemény?

Vagy úgy ahogy a rövid verziót írtam?

2011. aug. 22. 01:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. aug. 22. 01:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Én pl. jobban szeretem az olyan könyveket, amik sajat szemszogbol irodtak. E/1. Én is ilyet irok, pontosabban kettőt. Könyvek olvasása közben zavaro, hogy mindig E/3 van. Igy nem tudod beleélni magad a főszereplő helyzetébe. Persze ez az én vélemeényem, de ugy csinálod ahogy te akarod:) De a sztori jo:)
2011. aug. 22. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:

énis könyvet írok. ha elküldesz nlhány oldalt, akkor mondok a fogalmazási módszeredről, írásodról véleményt. viszont nem olvasom végig a könyved, mondom, csak nlhány oldalt, mert serintem elég átlag, és silány, mondjuk sikeres lehet ha nagyon jól van megírva.

ha kész 2-3 oldal, akkor írj privit, visszaírok, és küldheted4

2011. aug. 22. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:

szerintem művészibb hatást kelt, ha E/3-ban írod. akkor könnyű megőrizni az írói művészséget. ha első személyben írod könnyen silánnyá válhat:

gyorsan elmentem a boltba, aztán...

Kate gyorsan elrohant a boltba, és itt leírod mit rzett közbe stb.

2011. aug. 22. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tanács: a leírt történet alapján ez nem könyv, azaz nem regény. Maximum kisregény. Egy ütősebb novellának jó lenne, vagyis ne akard mindjárt az egész világot. :) Ha regényt csinálnál belőle, annak vérszegény (persze minden alapötlet duzzasztható odáig), ebben a formában csak lötyögne a túl nagy keretben. Sokkal mélyebb társadalomkritika kell ahhoz, hogy rendes regénnyé fejlődjön, amit 14 évesen nem tudnál úgy kifejteni, hogy tényleg élvezetes legyen az idősebbek számára is.

Én azt tanácsolom, legyen novella. Pár tíz oldal, talán ha harminc összejön, az már igen szép teljesítmény. Maga az ötlet egyébként jó, és ebben a formában ütne is. És az a lényeg. ;)

2011. aug. 23. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!