Mit lehet szeretni Bellatrix karakterén? (HP)
Első vagyok. Ha tényleg érdekel, olvasd el ezt. Fantasztikus! Bella élete, mint a címből is kiderül; egészen kicsi korától a haláláig.
Én imádom Bellát, az 4. könyvtől kezdve a kedvenc karakterem a könyvből, pedig akkor csak egy jelenetben tűnt fel az emlékben, a filmből ki is hagyták.
Én imádom, hogy ilyen "elvetemült". Igen gonosz, igazából nem is tudok róla pozitívat mondani, csak egyszerűen szeretem. Tisztában voltam vele, hogy a végén meghal, nem is volt ellene kifogásom, az egész szerepe tetszik.
Alapból Rowling összes karaktere fantasztikus, de Bellatrix-ot tartom a legzseniálisabbnak. Szerintem nagyon jól alkotta meg az írónő, egyszerre vonz és taszít a karakter. Elég összetett, hiszen okos, veszedelmesen ügyes boszorkány, de teljességgel hiányzik belőle a könyörület. Igazából olyan, mint Voldemort nőben, csak míg Voldemort az örök életért küzdött, addig Bella Voldemort-ért harcolt és halt meg.
Ezek után nekem már csak külön öröm volt, hogy a kedvenc karakteremet Helena Bonham Carter játszotta, aki legalább annyira zseniális. Nem is eljátszotta Bellát, hanem ő maga a karakter. Tökéletes a szerepre és ezzel csak fokozta.
18/L
Köszönöm a válaszokat.
Engem a karakter se nem vonz,se nem taszít igazán.Olyan semleges számomra...
Ezért kérdeztem.
Szavakkal ki sem lehet fejezni,a mit érzek. Ha valós személy lenne, minimum olyan áhítattal csüngenék minden szaván és mozdulatán, mint ő a Sötét Nagyúrén. Bár, ez utóbbival sem lennék másképp. Mindketten zseniálisak, csak egészen máshogy. A Nagyúr hataloméhes, és semmiért sem adná az elveit, mindenkin átgázolna értük. Agresszív, erőszakos, és kegyetlen. Bella ezzel szemben a Nagyúrért tenne meg mindent. Érte gázolna át mindenkin, az összes elvét felrúgná, és bárkit megölne, kínozna érte. A lehető legperzselőbb szerelemmel lángol a Nagyúr iránt (ezt meg is tudom érteni.)
Nekem ez a nő... egyszerűen... nem is tudom. Szeretem, imádom.
Egyetértek az előttem szólókkal, én is ugyanezekért szeretem Bellát, úgyhogy most nem írom le még egyszer :D lényeg, hogy - attól függetlenül, hogy gonosz - sok számomra irigylésre méltó tulajdonsága van, mint pl. a kitartás, hűség, céltudatosság...ezekre nekem is szükségem lenne :P És úgy magaga karakter is nagyon tetszik, a ruhái, a stílusa - itt gondolok a személyiségére is - meg hogy szerelmes Voldemortba... és nekem valamiért gyengéim az ilyen pszichopata karakterek, mert nekik is van egy életük, ugyanannyi, vagy még több nehézséggel, mint másoknak, és érdekes valahogy 'más szemszögből' is nézni egy történetet, mint csak a "Kis Túlélő, a kis hős, a Kiválasztott" szemszögéből...
És hát Helena Bonham Carter. És ennyi. Azt hiszem, ezzel az egy mondattal mindent elmondtam :P :D Egyszerűen több, mint 100%-ot beleadott ebbe a szerepre, jobban - szerintem - senki nem játszotta volna el.
Egyébként az "el tudnátok képzelni mondjuk egy védtelen anyuka szerepében?" kérdésre a válaszom egy böhöm nagy IGEN. Lásd Charlie és a Csokigyár. de ez csak egy példa. ő minden szerepet el tud játszani :P
És hopsz, mégiscsak túl sokat írtam...elnézést, ha fárasztok valakit :D
L/13
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!