Milyen tettől, gyűlölnétek igazán egy gonosz karaktert teljes szívetekből?
Ez nagyon fura, mert csak, hogy pl mondjak nagy Harry Potter rajongó vagyok és a kedvenc szereplőm Bellatrix, aki a 2. leggonoszabb szereplő, semmi pozitívat nem lehet róla mondani, gyilkos, kegyetlen és őrült. Mégis imádom.
Ugyanakkor most olvasok egy krimit és rosszul vagyok a gyilkostól, szörnyű, ahogy le van írva a jelleme, igazán utálom.
Szóval ezt nem lehet teljesen behatárolni, mert nagyon sok mindentől függ, hogy mitől lesz szimpatikus vagy unszimpatikus számomra egy karakter.
Attól a tettől ha ellopná a barátnőmet,és megerőszakolná,majd feldarabolná.Na attól gyűlölném.
Üdv:DeadSmile
A "gonosz" néha csak a "jó" szemszögéből gonosz. Én néha a negatív szereplőket szeretem (bírom a szadista jófiúkat, ez van :D ).
Amitől nagyon meg tudnék utálni valakit, az... ha átver. Ha becsap. Ha végig azt hiszed, hogy a jó oldalon áll, hoy bármikor segít, hogy bízhatsz benne, aztán kiderül, hogy nevetve a szívedbe szúrná a tőrt egy sötét sikátorban, csak azért, hogy a nagyfőnők (legyen épp a főgonosz) kis pénzzel támogassa. Na az ilyet tudom utálni.
A saját "gyermeked", azaz karaktered soha sem fogod teljes szívedből utálni (remélem). Hiszen, a jófiúkkal ellentétben te ismered a hátterét, te tudod, hogy miért gonosz. Nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy valaki "gonosz". Kell lennie oknak, amit te bizonyára ismersz, és akkor már valamilyen szinten megérted.
Pl.: Egy sorozatgyilkos sorra öli a fiatal nőket, a saját feleségével kezdve, és annak barátnőivel folytatva. A nymozó mindent megtesz, hogy rács mögé juttassa a férfit. Ugye milyen ronda tett? A nyomozó helyében te is mindent megtennél azért, hogy a férfi élete végéig rács mögött üljön? Ez természetes (normál esetben).
Na de te, mint a gyilkos férfi megalkotója tudod, hogy azért ölte meg a feleségét, mert többször is megcsalta a hűséges férjet (olykor a legjobb barátjával), a barátnői meg falaztak neki. Ugye így már más? Így is tudnád szívből utálni a férfit, és mindent megtenni azért, hogy rács mögött legyen élete végéig? Pedig az elején még ő volt főgonosz... nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!