Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit jelképeznek a Twilight...

Mit jelképeznek a Twilight könyveken a képek?

Figyelt kérdés
Az alma tudom mit, de a New Moon a tulipán, az Eclipsen a szakadt piros szalag, és a Breaking Dawn-on a 2 sakkfigura mit?
2009. ápr. 6. 14:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

bocsi hogy nem a kérdésere válaszolok

ha tudod mit jelent az alma lgyszi mondd el

mert én azt se tudom(és a többit se sajnos)

köszi

2009. ápr. 6. 15:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az alma a tiltott gyümölcs, a kísértés, Bella és Edward szerelme. Illetve az alma, mint a legtöbb történeteben, mesében a választást jelenti.

A megtépázott tulipán Bella állapotára utal. New Moon, vagyis újhold, ilyenkor van a legsötétebb. Ez Bella életében is a legsötétebb szakasz.

A szakadt szalag azt jelenti, hogy Bellának választania kell Edward és Jacob között, illetve az emberi és a vámpír lét között.

A két sakkfigura: A háttérben álló bábu jelképezi azt, ahogyan Bella története elkezdődött. Egy átlagos ember, ő volt a leggyengébb, majd a sorozat végére ő lett a legerősebb, a királynő.

2009. ápr. 6. 15:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Eddig csak tippelgettem, hogy mit jelentenek de most már jó, hogy biztosan tudom!

Még egyszer köszönöm.

2009. ápr. 6. 16:40
 4/14 anonim ***** válasza:

hogy hogy bella a királynő?? ez lesz a breaking downban??

lécci meséljetek róla

2009. ápr. 6. 20:10
 5/14 A kérdező kommentje:

Ezt hosszú lenne elmesélni :)

Inkább töltsd le és olvasd el :)

NEW MOON/ ÚJ HOLD: *****

ECLIPSE/NAPFOGYATKOZÁS: *****

BREAKING DAWN/TÖRÖTT HAJNAL: *****

Csomagoltak WinRar kell hozzá amit innen tudsz letölteni:

[link] (magyar és a kép alatt van a letöltő link)

De ha nincs kedved elolvasni akkor tessék :) :

Bella gondolatait írja le a terhessége közben, mikor haldoklott. Bella elmeséli a házasságát részletesebben, és leírja a mézesheteit Edwarddal, amit Brazília egy távoli szigetén töltöttek kettesben. Edward megengedi Bellának hogy szeresse...és lefekszenek egymással. Nem sokkal később Bella egy doboz még nem használt tamponból rájön, hogy az időzítés már késő, lejárt az ideje. Ezek után kapcsolatba kerül Carlisle-al, aki biztosítja arról, hogy terhes, és Carlisle azt mondja itt az ideje hazatérni. Edward miután rájön mi is történt, Bellát abortuszra próbálja kényszeríteni. Habár, Bella szeretné megtartani a kisbabát, eldönti felveszi a kapcsolatot Rosalie-val, aki mindig is szeretett volna kisbabát. A második részben Jacob szemszögéből látjuk Bella terhességét, a gyerekvállalást. A vérfarkasok csomagjáról nem tudja hogy veszélybe sodorhatja a babát, és hogy el akarják pusztítani. Jacob bármennyire is ellenkezik, mégis otthagyja a csomagot, és úgy tesz mintha ő csinálta volna. Bella közel egy hónap múlva ad életet a babának, mint ahogy teherbe esett(a terhesség 1 hónap). A szülsé nehézségeket okoz, eltörik a csontja, és sok vért veszt, ezért Edward arra jut, itt az ideje hogy Bella vámpírrá váljon. Bella újszülött kislányán, Renesmee-n Jacob nyomatokat hagy. A harmadik könyvben, ismét Bella szemszögét olvashatjuk, aki nemrég változott vámpírrá, és élvezi az életét. Irina szerint Volturi el akarja pusztítani a kis Renesmee-t. Volturi úgy gondolja Renesmee egy halhatatlan gyermek. Cullen-ék összehívják a világ vámpírjait, hogy bebizonyítsák Volturinak Renesmee nem halhatatlan. Irina félrevezeti Volturi-t az erdőben. Renesmee-ről azt gondolják, hogy egy hiba, egy fenyegetés. Közben Alice és Jasper visszatérnek a 150 éves Nahuellel, aki ember és vámpír keresztezéséből született, akárcsak Renesmee. Volturi elmegy, mert rájön nincs oka elpusztítani Renesmee-t. Edward, Bella és Renesmee visszatérnek otthonukba, és boldogan élnek...

Forrás: [link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. ápr. 6. 21:08
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
2. vagyok. Képletesen királynő. Király mégse lehet. :)
2009. ápr. 6. 22:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A királynő sztem jó megnevezés.Mert nint a történetből kiderül bellából egy nagyon tehetséges és erős vámpír lesz!
2009. ápr. 14. 20:04
 8/14 A kérdező kommentje:

Az Eclipse szalagja egy selyemszalag, ami Bella és Jacob barátságát ábrázolja, hogy hogy elszakadnak egymástól.

Ennek utána néztem :)

2009. ápr. 15. 19:21
 9/14 anonim válasza:

Az 1. könyvön: a kéz belláé az alma aző élet/vére amit felajánl edward-nak

2. könyv a hervadó tulipán a szenvedő bella / vagy egyesek szerint az életét eldobni akaró edward

3. könyv erre már válaszoltak

4. könyv ennek kétféle borítóját láttam a sakkosat vagyis az utolsó lépés és a gyűrűset-házasság

2009. máj. 19. 23:36
 10/14 anonim válasza:

Hopp bocsi nem fejtettem ki a lépést: bella megteszi az utolsó lépést - vámpír lesz, vagy a fehér az edward a piros bella vagy fehér a cullen család a piros a volturi

Kinek mi tetszik.

2009. máj. 19. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!