Hogy is volt ez a HP7-ben? (lejjebb)
ugye Harryéktől a bankban a kobold elvette a kardot, de Neville erre fittyet hányva előhúzta a süvegből és lenyisszantotta Nagini fejét a Roxfort ostromakor (legalábbis a könyv szerint, a filmet még nem láttam)
ez a rész nekem soha nem volt világos... Ezt most hogy?
Annyira hülye lett volna az a kobold, h elfelejtette h a létezik a süveg amiből bármikor meg lehet szerezni tőle??
ezt szerintem rowling egy kicsit elszúrta...
a kard hivatalosan senkié. koboldok készítették, ezért ők azt állítják, hogy az ő yulajdonuk. griffendél godrik viselte, ezért a roxfort, azon belül a griffendél is magának vallja.
dumbledore a 2. részben elmondja, hogy a kard megjelenik az arra méltó griffendélesnek szükség esetén. ezr ampók is osztja a 7. részben. ezt a bűbájt márpedig nem lehet korlátozni/hatástalanítani. legalábbis erről nem szól a fáma. neville-nek is megjelent a kard, mert szüksége volt rá. működésbe lépett a griffendél-bűbáj:) nem hinném, hogy rowling hibázott volna, legalábbis ő biztos nem annak könyveli el. amúgy ennél komplikáltabb bakikat leleplező kérdés elől is tehetséggel vágja ki magát. csak hogy egyet említsek: miért nem látta harry már a 4. év végén is a thesztrálokat, hiszen akkor már látta cedric-et meghalni, miért. csak 5. év elején? a válasz: mert meg kellett emésztenie a dolgot.
:))
úgyhogy erről ennyit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!