Olvassa valaki a "Trónok Harca" című regényt, vagy bármelyik kötetet a "Tűz és Jég Dala"-sorozatból?
Bevallom, soha nem érdekelt a könyvolvasás. Nővérem polca tele van a Gyűrűk Ura és Harry Potter összes kötetével, de azokban csak az első kötetükig jutottam el aztán abba hagytam. Lehetett ez körülbelül 12 éves koromban.
Most, 7 évvel később, letöltöttem és végignéztem a Trónok Harca című filmsorozat összes részét. Egyszerűen nem bírtam lekattanni róla! Tetszett, hogy végre nem a megszokott fantasy-klisék vannak benne, hogy orkok, tündék, varázslók, hanem konfliktusok, árulások és egyszerű emberek. Sokkal realisztikusabb, leszámítva a "Másokat" meg az utolsó epizódban a sárkányokat.
Az utolsó epizódot egy jó nagy cliffhangerrel fejezték be, következő évadig pedig nem hinném, hogy ki fogom bírni. Van egy érzésem, hogy ezzel a fantasy regénnyel fogom tölteni az időmet.
Nektek mi a véleményetek a Trónok Harcáról és a Tűz és Jég Dala többi kötetéről?
Én olvasnám, ha ez a hülye sorozat nem kattintott volna rá ilyen sok embert, mert így nem lehet kivenni a könyvtárból (már vagy két éve, mert eleve sem kicsi a rajongótábora). Előjegyeztetni sem lehet, mert akkora a várólista.
Való igaz, Martin nem az unalomig ismert kliséiről nevezetes.
Én olvastam az egész sorozatot. Szerintem nagyon jó, nyugodtan kezdj bele, aztán folytathatnád más könyvekkel is. Olvasni jó!
(Mellesleg nem értem, mi jogon írod, hogy "Tetszett, hogy végre nem a megszokott fantasy-klisék vannak benne..." mikor saját bevallásod szerint alig olvastál még fantasyt Olvass, és csodát fogsz látni:)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!