Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok Guy de Maupassan...

Mit gondoltok Guy de Maupassant-ról és Emilé Zola-ról?

Figyelt kérdés
20 éves fiú vagyok, 13-14-15 évesen Jules Verne regényeit faltam fel, aztán a mai napig elmerültem a 19.-20. század történelmében és könyveiben. De szeretném visszahozni a Jules Vernés korszakom, persze Verne-t már kinőttem ezért koromhoz illő könyvekre gondolok, ezért gondoltam a fentebb kitüntetett 2 realista íróra. Mint pályakezdő és főiskolát kezdő gyakornok úgymondd énis belecsöppentem a könyörtelen realizmus aláaknázott mezejére, ezért gondoltam rájuk. Tippek? Eddigi olvasmányaim után ők vajon elnyerik tetszési indexem fokát?
2011. júl. 19. 19:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Már most szólok előre, hogy olyan tucatkönyvek mint twlight meg darren shan féle őrültségek ajánlása illetve olyanok akik ezeket olvasták ne nagyon írjanak:) Szeretnék tényleg komoly és megbízható válaszokat kapni.
2011. júl. 19. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezek az írók jobbak, mint Verne. Bár még sosem olvastam Vernét, de valamiért lenéztem mindig is, mint fantasztikus írót.

Maupassant kedveltem 16-17 évesen, most már nem vagyok biztos abban, hogy tetszene. írni jól tud, Flaubert megtanította, a fantáziája szokványos, bár van egy két érdekes története. Gömböct szokták emlegetni, mert az olyan tanulságos és szép... Engem A haj fogott meg anno, nekrofilszerű pszichózis ábrázolása, bűbájos.

Zola zseniális, a realizmusa letaglóz, nagyon hathatós. A Patkányfogó és Nana regényei rémlenek most fel.

2011. júl. 22. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
(egyébként 20/L, elsőéves magyarszakos hallgató, nagyon erős kritikai érzékkel :) )
2011. júl. 22. 16:40
 4/10 A kérdező kommentje:

Szia

Nem tetszett a Verne-t leszóló kommented. Mér gondolod azt, hogy hallgatóként "lenézhetsz" bárkit is? Főleg Verne-t...Szerintem még egyetemi docensként sem nézhetsz le egy olyan írót aki talpon van bő 100 évvel halála után is.

Viszont a kommented többi része kifejezetten hasznos. Zola ezek szerint egy mester. Hmmm. Hamarosan nekiesek szerintem .:)

2011. júl. 22. 19:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Szívesen olvasnék a Te érdeklődési köreidről, könyvek terén amúgy:) Ki a favoritod mostanában?
2011. júl. 22. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem hallgatói jogon nézek le dolgokat, ez csak a borzalmas személyiségem része. :)

Az érdeklődési köröm szörnyű. Régen még Darren Shant is olvastam. :P Most a nyáron női irodalom tematikára álltam rá, ami nem hiszem, hogy vonzó lenne. Jane Austen, Bronte nővérek, Virginia Woolf... Elég unalmasak, ha az embert épp nem érdekli a lélekelemzés, és személyiségfejlődés, élet-életmű átfedések. Magyarok közül pedig Kaffka Margit és Szabó Magda. Utóbbi még elmegy, ha nem a szabványregényeket forgatod (Abigél, stb.) Ezenkívül tetemes pszichológiai művet forgatok, az sem épp katarzis. Előtte pedig görög-római művekkel foglalkoztam. Apuleiustól az Aranyszamárt érdemes pl olvasni, ha nem került volna még a kezedbe.

Privát? Kíváncsi lennék, te miket olvasol, de ez asszem nem e célra szánt fórum. :)

2011. júl. 22. 21:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Szia:)

hmm szmeéyliségfejlődés, szeretek ilyenekben merengeni, ki milyen ember lehet.

Én igazából történelemről olvasok főleg. 20 század a specialitásom, de szeretem a 19.-et is hisz ami a 20.ban történt onnan eredeztethető:) Nagy tisztelője vagyok még a régi Franciaországnak, a mai felhígult már nem igazán francia, többek között a rengeteg színes írójuk miatt, mint akikről szó volt feljebb:)

2011. júl. 23. 16:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Történelmi és francia... Victor Hugo? Montesquieu? Descartes? Rousseau?
2011. júl. 23. 22:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Ők még nem kerültek sorra.Az én építkezésem még kibontakozóban van.
2011. júl. 24. 17:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia Én most vagyok 15 éves.Most fejeztem be a Paulo Coelho könyveket...nagyon jók voltak legtöbbjét magyarul de 2 angolul olvastam de ez minden nyelven élvezhető!:D Most kezdtem bele egy Zola könyvbe (Szerelem) ami nagyon tetszik.Csak ajánlani tudom mind a kettőt!
2012. szept. 19. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!