Hülyeség álmodoznom hogy majd kiadják a könyvem?
16 éves vagyok és van egy készülő könyvem ami a mai iskolai életről, meg úgy a mai fiatalság életéről szól (van benne tapasztalatom). Van benne iskolai életről, otthon, szülőkhöz való viszony, barátokhoz való viszony, írok a bulizásról, alkoholról, cigiről, drogról, balhékról. Az én életemen keresztül írom, van egy futó cselekmény és közbe mindig odaírom az "elbeszélést" is. Már elég régóta írogatok és nagyon sokat is olvasok és szerintem nem rossz.
Van rá esélyem, hogy kiadják?
Hogy megy egy ilyen könyv kiadása? Nekem kell fizetnem a nyomtatást, meg a borítót, hirdetést stb. vagy egy kiadó fizeti és a bevételből visszajön neki? És ha nem megy a könyv akkor a kiadó bevállalta a kockázatot és így járt vagy engem vesznek elő? Én mennyi lóvét kapok az eladásból?
Én egy kiadónál dolgozom, igaz, más műfajban. Gyakorlatilag esélytelen ismeretlenként. Magánkiadásban esetleg (akkor te finanszírozod az egészet, tied a kockázat).
Ha mégis megjelenne, akkor vagy fix összeget kapsz, vagy az értékesítés után kb. 6-10%-ot. Ez akkor is jár, ha csak 5 db-ot adnak el, és akkor is, ha 5000-ret. A költségeket a kiadó fizeti. Téged nem vesznek elő, mert az övék a kockázat.
De nem fogják vállalni szerintem, vagy iszonyatosan nagyon-nagyon kiemelkedő, zseniális műnek kell kellni.
Próbálj inkább egy ifjúságvédelmi irodához vagy alapítványhoz fordulni, hátha támogatnak. Ha van támogató, mehet a magánkiadás, de még kiadónál is nagyobb esélyed van, ha úgy mész oda, hogy van több százezer Ft-os támogatásod.
Szerintem pályázatokat érdemes figyelni, hátha szerencséd lesz.
Az Ulpius-ház hirdetett egyet, még nem tudom, mi lesz a végkimenetele, de ha hasonlót meglátsz a neten, próbálkozz meg vele, vesztenivalód nincs. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!