Érdemes elolvasni a Vámpírnaplók 5. részt ha a többit nem olvastam?
Kérem csak az válaszoljon aki ismeri a sorozatot legalább az 5. könyvig!
Ajándékba kaptam a könyvet, és nagyon szeretem a fantasyt, de a vámpírnaplókat elvből soha nem néztem vagy olvastam. valahogy az a "csapból is ez folyik az Alkonyat mellett" érzésem van tőle, meg hát ezek se egy drakula féle normális, "régimódi" vámpírok (így első nézésre szerintem), így látatlanban nem szándékozom megvenni az első 4 könyvet.
Szóval az a kérdés, hogy érteném-e az 5. részt, ha halvány lila fogalmam sincs arról, hogy mi történt előtte 4 részen keresztül... :S
Esetleg (AZ 5. RÉSZ SPOILEREZÉSE NÉLKÜL!!!) ha valaki le tudná írni röviden (vagy esetleg hosszabban), tömören, érthetően az ediggieket, azért nagyon hálás lennék!
Köszönöm előre is a válaszokat!
olvasd el az első 4 részt mert hiába mondják el a tartalmat nem biztos hogy megérted mert nem tudhatod hogy mi miért meg hogy történt...
a sorozat nagyon király :D nem hasonlít az alkonyatra (szerencsére)
a könyv se rossz csak vannak olyan részek benne amik uncsik és most nem csak az 5. részre gondoltam
Szerintem a sorozat és a könyv is nagyon jó.
A könyv röviden:
Van két testvér. Damon és Stefan. Vámpírok. Stefan állatok vérén él Damon emberekén. Régen egy lányba voltak szerelmesek. A lány neve Katherine volt. Ő is vámpír. Nem bírta, hogy a fiúk annyit veszekednek érte ezért levette a nyakláncát, amibe olyan kő volt, ami megvédi a naptól és eléget. Legalábbis mindenki ezt hitte. Halála előtt megharapta a fiúkat és a fiúk is ittak a véréből. Mikor Damon és Stefan megtudták, hogy Katherine meghalt megölték egymást, de újra életek. Gyűlölték egymást. Van egy kisvároska Mystic Falls ahol egy Elena nevű lány lakik. Nagyon hasonlít Katherinre. A szülei meghaltak, van, egy kis húga a nagynénje neveli őket. Mystic Falls nagyon különös hely oda vonz minden természetfeletti lényt. Sok az energia ott. Így kerül oda Stefan és Damon is. Elenának rögtön megtetszik Stefan. Stefan először kerüli a lányt, de aztán összejönnek. Elena megtudja a fiú titkát. Elena legnagyobb riválisa Caroline aki régen a barátnője volt. Legjobb barátnői, akik mindig vele vannak Meredith és Bonnie. Bonnie boszorkány legalábbis vannak kepeségei. Damon csak ritkán jelenik, meg Elenának Stefan nem tudja, hogy a városba van Damon. Meghal pár ember. Stefan tudja, hogy vámpír támadások áldozatai. Meghal az egyik tanár akit Damon öl meg, de mindenki Stefant gyanúsítja ezért Stefan elszökik. Elena barátaival Meredithel,Bonnieval és Mattel (Elena volt fiúja) megkeresik Stefan,akit egy kútba dobott valaki. Damon többször is megharapja Elenát és vért is ad neki. Stefan erről semmit sem tud így ő is vért cserél a lánnyal. Elenát megtámadja valaki és meghal. Mivel sok vámpírvért ivott és belőle is ittak vámpírként újra éled. Vámpírként azonban nem Stefanhoz a szerelméhez megy hanem Damonhoz. Túl össze volt zavarodva. Miután kitisztul, a feje rájön, hogy Stefant szereti. A városban sok furcsaság történik. Először azt hiszik, hogy Damont ölte meg az embereket és Elenát, de aztán kiderül,hogy Damon csak a tanárt ölte meg. Előkerül Katherine. Régen csak eljátszotta a halálát. Ő áll a gyilkosságok mögött ő dobta Stefant a kútba és ő ölte meg Elenát. Meg akarja ölni Stefant és Elenát. De Elena a saját életét is feláldozva megöli Katherint. Elena szellemként megjelenik Bonnie álmaiban. Stefan és Damon együtt utaznak el Mystic fallsból, mert Elena utolsó kívánsága az volt,hogy vigyázzanak egymásra. Sok furcsaság történik a városban ezért Bonniék vissza hívják őket,hogy segítsenek. Kiderül,hogy egy ős vámpír Klaus aki nagyon erős öli az embereket. Közben egy vérfarkas is lesz a városban Tyler Elena volt osztálytársa. A könyv végén Elena szellemként több szellem segítségével legyőzi Klaust. Elena újjá születik.
Elena Stefanba szerelmes.
Elenába pedig Stefan,Damon és talán még Matt is szerelmes,de Elena Stefanért van oda.
Meredith barátja Alaric aki sok mindent tud, a természetfeletti lényekről először tanárként jelenik meg a városban de valójában nem tanár csak a furcsa események miatt hívják a városba.
Damon tipikus rossz fiú, de belül amúgy szerintem rendes, mindig betartja, amit ígér.
Remélem érthetően írtam le, ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan .
Megnéztem a mostani rész rtl-en, (éppen a vámpírtesókat akarták megölni) és egész jó volt, (azt imádtam, hogy 18-as, újságban csak 16-os, nem mintha érdekelne :D ) csak azon csodálkoztam el, hogy a főhősnő megint nem az helyesebb srácot választotta :D már a nevek alapján is reméltem, hogy egy Damon csak jól nézhet ki, és a viselkedése is így elsőre megkapó :D
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, szerintem megpróbálkozom az 5. résszel, és ha tetszik talán az előtte lévőket is elolvasom ;) Puszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!