Van egy könyv, aminek nem jut eszembe se a címe, se az írója, megmondanátok, ha rájöttök melyik az? (részletek alább)
nemszoktam olvasani viszont a könyv leirása felkeltette az érdeklődésem.
nagy igazságokat írtál le néhány mondatban.
a kérdést beteszem könyvjelzők közé. ha eszedbe jutna kérlek írd meg a címét ide vagy privátba ha átteszik másik témába.
Talán erre gondoltál, vagy ha nem, akkor ezt ajánlom helyette:
Richard Dawkins: Az önző gén
A fenti elmélet erősen pontosított változatát taglalja, aminek lényege, hogy a fajoknál nem az egyed szintjén, hanem a gén szintjén jelentkezik az önzés, ami így megmagyarázza az anyaságot, az utódgondozási ösztönt is (ami ellentmond az egyén feltétlen önzésének).
Ekkora baromságért nem kár.
Ne sajnáld, hogy elfelejtetted.
Amúgy sokan írtak ilyen témájú könyvet, főleg az un. élet filozófisták, mint Friedrich Nietzsche.
Én ajánlottam Az önző gént.
Ha szeretnéd, el tudom küldeni elektronikus formátumban neked, mert biztosan érdekes lenne a számodra.
Írj privátot, ha szeretnéd a könyvet.
Kicsit off
Volt ugye korábban az az elmélet, ha egy faj képes életét adni a kicsinyeiért az csupán evolúciós szükség ösztön a faj fenntartásra.
Ez az elv mára megdőlt, amikor kiderült, hogy evolúciós szempontból értékesebb a felnőtt, ivar érett egyed, mint a fiatal utód.
Védeni egy utódot, az lehet magyarázni a természettel, de akár meghalni érte vagy az életedet feltenni rá már nem.
Az a baj ezzel a témával, hogy iszonyú könnyű mellébeszélni és megvezetni az embert, főleg aki hajlik a negatív, cinikus élet szemléletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!