Hasznos az írói álnév fantasy esetében?
Figyelt kérdés
Minden más könyvnél butaságnak tartom. Inkább örüljön az illető, hogy a neve alatt megjelent egy könyv. De a fantasy talán mégis más. Egyszerűen az emberek ott igénylik a hangzatos nevet. Egyetértetek? és inkább angol v vmi egzotikus?2011. máj. 25. 13:15
1/7 anonim válasza:
Röviden: Nem.
Hosszabban: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! Nincs még elég hangzatos álnéven publikáló magyar fantasy szerző? ETTŐL nem fognak jobbat írni... :/
2/7 anonim válasza:
Nekem nincs különösebb gondom az álnevekkel, de én ha álnéven írnék, biztos olyan néven tenném, ami nem, vagy csak nagyon nehezen azonosítható eredetű, más nemzetek neveit használni szerintem kicsit fantáziátlan. Viszont annak is örülök, ha saját nevén publikál.
4/7 anonim válasza:
Inkább angol.. pléldául Natalie Cymson vagy Grace Winter...meg ilyensmik
5/7 A kérdező kommentje:
oké. ötletem az van, köszönöm. csak a vélemény érdekelt.
2011. máj. 25. 21:31
6/7 anonim válasza:
Valójában nem tudom. Szerintem nem hasznosabb, mintha a saját neveden írnál. Persze, biztos misztikusabban hangzik egy Gwendolynn Firestone, mint egy Kovács Róza.
Én úgy vagyok ezekkel az álnevekkel, hogy attól függ. Ha egy olyan könyvet akarsz írni, ahol mindig felmerül benned, hogy "jaj, mit gondolnának az ismerőseim, családtagjaim", akkor persze jó, ha van. Főleg, ha nem tucatneved van. Tehát nem Kovács Róza vagy, hanem mondjuk Remeczky Róza. (csak példa, nem ismerek ilyen nevű személyt.)
7/7 A kérdező kommentje:
köszi. megfontolom.
2011. máj. 26. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!