Milyen eredeti fantasyt tudtok, ami nem a száz éve elcsépelt vámpírokról vagy tündékről szól, hanem valami újat hoz, illetve nem a gyűrűk ura, és nem a trónok harca?
Brent Weeks - Árnyak útján. Számomra az utóbbi idők egyik legjobb fantasy könyve volt.
A kiadó Facebook oldalán nem olyan rég közzé tették az első 61 oldalt. Úgyhogy akár bele is olvashatsz. :)
Urban fantasy magyar írótól, Kleinheinz Csilla: Város két fül között. Ajánlom, olvasmányos, és sehol egy elf vagy sárkány.
Mikó Csaba: Tükörváros (valahol a fantasy és gyerekeknek szóló kalandregény határán)
Elisabeth Goudge: Holdhercegnő (ha láttad a filmet, felejtsd el, teljesen más)
Philip Pullman: Sötét Anyagok trilógia (Arany iránytű stb.)
William Nicholson: A Szél Dalnoka (csak emberek vannak benne)
Szia!
Magyar fantasyt se felejtsük ki, bár vannak benne "tündék", de mindenképpen ajánlom John Caldwell(Nemes István) Káosz c. ciklusának elkezdését, ezen belül is a legelső kötet, a Káosz c könyv(legújabb kiadás, egy kopasz láncos buzogányos ürge van a borítón:)) az érdekes.
Én a helyedben mindenképp megpróbálkoznék vele, rengeteg könyvet olvastam már, de ez világviszonylatban is szerintem a legjobbak közé tartozik. Kellően sötét, és van benne elég humor is, és fantasy is.A tündék(elfek) pedig a Káosz világán nem olyanok mint pl a gyűrűk urában, de ez kiderül majd a regényekből. :)
Ha tetszett akkor megveheted a sorozat következő részeit, minimum 50 Káosz világán játszódó regény van, kb kettőt tudnék mondani ebből ami nem jó, azok is inkább az újabbak.
Ajánlom a moly.hu nevű oldalt, itt a keresőbe beírod hogy mondjuk hogy John Caldwell Káosz, és kihozza a regényt, alul kritikákat az olvasóktól, plusz időrendben fel van sorolva az összes kapcsolódó kötet, ezzel más regényeket is megnézhetsz.
Ajánlani tudom még a DragonLance sorozatot, ebből is először a Sárkányárda-krónikákat(első három kötet), azután pedig a DragonLance legendák három kötetét(az Ikrek ideje, háborúja, próbája), ezek, főleg az utolsó is szerintem a világ legjobb fantasyjai közé tartoznak, van benne testvériség,árulás,humor, szerelem,mágia.. jobb mint egy film, én az utolsó oldalon a mai napig könnyezek a meghatódottságtól :)
Ezeket tudom neked ajánlani mint-ős fantasy rajongó, remélem ha valamelyiket elolvasod, tetszeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!