Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen eredeti fantasyt...

Milyen eredeti fantasyt tudtok, ami nem a száz éve elcsépelt vámpírokról vagy tündékről szól, hanem valami újat hoz, illetve nem a gyűrűk ura, és nem a trónok harca?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 21:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Brent Weeks - Árnyak útján. Számomra az utóbbi idők egyik legjobb fantasy könyve volt.

A kiadó Facebook oldalán nem olyan rég közzé tették az első 61 oldalt. Úgyhogy akár bele is olvashatsz. :)

[link]

2011. máj. 25. 23:38
 12/30 anonim ***** válasza:

Urban fantasy magyar írótól, Kleinheinz Csilla: Város két fül között. Ajánlom, olvasmányos, és sehol egy elf vagy sárkány.

Mikó Csaba: Tükörváros (valahol a fantasy és gyerekeknek szóló kalandregény határán)

Elisabeth Goudge: Holdhercegnő (ha láttad a filmet, felejtsd el, teljesen más)

Philip Pullman: Sötét Anyagok trilógia (Arany iránytű stb.)

William Nicholson: A Szél Dalnoka (csak emberek vannak benne)

2011. máj. 26. 12:11
 13/30 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2011. máj. 26. 18:24
 14/30 anonim válasza:
Nézz körül Fable háza táján. Nem teljesen fantasy de félig az :) Ha elolvasod rájössz miért mondom, engem elvarázsolt, megnyugtatott álmodoztatott nevettetett.
2011. máj. 27. 09:22
 15/30 anonim ***** válasza:
Tudok pár nagyon jó amatőr cuccot ajánlani a netről: [link] => Fekete bárányok, A démon és a papnő, A bíbor smaragd, illetve ezeknek a szerzőinek a többi írása. Van külön fantasy részleg, de címre is tudsz keresni, illetve érdemes átnézni a toplistákat.
2011. jún. 14. 15:41
 16/30 anonim ***** válasza:
No eszembe jutott még egy klassz sorozat, Jack Vance Haldokló Föld ciklusa. Nagyon sajátos hangulatú mesevilág, amely a Föld végnapjaiban játszódik. Egyébként a Dungeons and Dragons memorizációs varázslási technikáját (és jópár varázslatát) ezekből a művekből kölcsönözték. Sajátos szemléletű és sajátos humorú világ. Az egyik történet például arról szól, hogy egy mágus a megfelelő mágikus formulát keresi az emberi lény alkotásához, máskor egy ilyen formulával alkotott lány keresi a szépséget a világban, mert az agya hibásan működik, és mindenben csak a csúfságot látja.
2011. jún. 14. 16:26
 17/30 anonim ***** válasza:
Mi a bajod a Trónok harcával?? Legjobb! :D De ízlések és pofonok. :P
2011. jún. 15. 13:08
 18/30 A kérdező kommentje:
kinek mondod? én megvettem a trónok harcát, és jónak tűnik.
2011. jún. 15. 20:49
 19/30 anonim válasza:
100%

Szia!

Magyar fantasyt se felejtsük ki, bár vannak benne "tündék", de mindenképpen ajánlom John Caldwell(Nemes István) Káosz c. ciklusának elkezdését, ezen belül is a legelső kötet, a Káosz c könyv(legújabb kiadás, egy kopasz láncos buzogányos ürge van a borítón:)) az érdekes.

Én a helyedben mindenképp megpróbálkoznék vele, rengeteg könyvet olvastam már, de ez világviszonylatban is szerintem a legjobbak közé tartozik. Kellően sötét, és van benne elég humor is, és fantasy is.A tündék(elfek) pedig a Káosz világán nem olyanok mint pl a gyűrűk urában, de ez kiderül majd a regényekből. :)

Ha tetszett akkor megveheted a sorozat következő részeit, minimum 50 Káosz világán játszódó regény van, kb kettőt tudnék mondani ebből ami nem jó, azok is inkább az újabbak.

Ajánlom a moly.hu nevű oldalt, itt a keresőbe beírod hogy mondjuk hogy John Caldwell Káosz, és kihozza a regényt, alul kritikákat az olvasóktól, plusz időrendben fel van sorolva az összes kapcsolódó kötet, ezzel más regényeket is megnézhetsz.

Ajánlani tudom még a DragonLance sorozatot, ebből is először a Sárkányárda-krónikákat(első három kötet), azután pedig a DragonLance legendák három kötetét(az Ikrek ideje, háborúja, próbája), ezek, főleg az utolsó is szerintem a világ legjobb fantasyjai közé tartoznak, van benne testvériség,árulás,humor, szerelem,mágia.. jobb mint egy film, én az utolsó oldalon a mai napig könnyezek a meghatódottságtól :)

Ezeket tudom neked ajánlani mint-ős fantasy rajongó, remélem ha valamelyiket elolvasod, tetszeni fog.

2011. jún. 16. 09:34
 20/30 anonim ***** válasza:
http:im.netai.net <= Itt vannak mindig fantasy ajánlók.
2011. jún. 16. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!