Miről szól a Robert Merle: Malevil c. könyv?
Saját véleményeket szeretnék hallani, nem pedig az internetről, a könyv hátulján elolvasott kis rövid tájékoztatót.
És igaz, hogy az első 100-150 oldal kicsit unalmas?
Nagy baj, ha még nem értem az elejét?
Szia!
Nem, nem unalmas az első százötven oldala sem, sőt!
Arról szól, hogy van egy kastély, Malevil, aminek a tulaja és a barátai/alkalmazottai ott vészelnek át egy atomtámadást. Elég egyszerű történet, hatmillió filmben feldolgozták már ezt, de... de Merle könyve az, ami a legjobb, leghitelesebb:)
Igazából arról szól, milyen problémákkal kell megküzdeniük a túlélőknek, amik közül nem az állatok és a növények elpusztulása a legnagyobb és legfájóbb... Nagyon érdekes kérdéseket is felvet, pl. az emberi faj fenntartása egy nővel és öt (asszem, csak öt) férfival megoldható-e? Számít-e ilyenkor a szerelem, vagy csak az ösztön, egyáltalán, kérdés-e ez? Vagy ott a másik, hogy mennyire fontos ilyenkor a személyes túlélés? Vagy a társadalom által belénk sulykolt emberség és összetartás a lényeg? Mennyire lesz az emberből állat ilyenkor, milyen megoldásokat találhatnak a különböző adottságokkal és felszereléssel rendelkező kis csoportok, és melyikük útja a járható?
Nagyon, nagyon jó, fordulatos, izgalmas könyv, és egy pillanatig sem merül fel benned, hogy ez hülyeség, ez lehetetlen, pedig... Az:D De egyszerűen eszedbe sem jut...
Én nagyon, de nagyon szeretem!:)
köszönöm szépen a választ! (:
akkor már ma elkezdem
természetesen ment a pont (:
Nekem Merle-től a kedvencem.
Na hogy tetszett, kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!