Milyen eredeti, cenzúrázatlan Grimm meséket tudtok? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Sokan mondták, hogy az eredeti Grimm mesék nagyon durvák voltak, és mielőtt a gyerekeknek kiadták volna a meséiket, cenzúrázni kellett. Ezek után kíváncsi vagyok, hogy mi lehetett az a nagyon durva, amit nem engedtek kiadni. Tudtok ilyen cenzúra előtti részeket? (Ha egyáltalán tényleg volt). Vagy hol lehet kapni cenzúrázatlan Grimm meséket? Köszönöm. :)2011. ápr. 21. 14:27
11/20 wattacuky válasza:
Én ezt a piroska és a farkasos történetet,még nagymamámnál olvastam.abban a történetben a farkas bezárta a nagymamát a szekrénybe,piroskát meg erőszakolta és utána a kislánnyal együtt ették meg a nagymamát.Azóta valahogy megszállottan keresem az ilyen eredeti Grimm meséket,de nem igazán találok rájuk... :(
12/20 anonim válasza:
Jakob és Wilhelm Grimm
Német mondák
Szerintem ebben vannak az eredeti mesék. Eddig az elejéből olvastam néhány története, és eddig mindegyik halállal végződött.
13/20 anonim válasza:
15/20 anonim válasza:
Régen nekem úgy mesélték nem 1x hanem 3x próbálták megölni Hófehérkét.
És olyat is hallottam hogy a gonosz mostoha a máját akarta megenni.
+ Hamupipőke mostoháinak kivájták a szemét.
És Csipkerózsikát megerőszakolták. És várj majd linkelek is.
19/20 anonim válasza:
Én olyat hallotam hogy az alvó csipkerózsikat megerőszakolta a herceg 9 honap mulva szült 2gyereket és felébred mert a gyerek kiszopja az ujjabol a mérget visszajön a herceg és hazaviszi őket kiderül hogy van felesége aki meg akarja főzni a gyerekeket és megetetni a herceggel és csipkerózsikát meg megsütnin de a herceg rájön és a feleségét eszik meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!