Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvekre van igénye...

Milyen könyvekre van igénye az embereknek?

Figyelt kérdés
Mármint szerintetek milyen stílusú iromány tud jelenleg lekötni egy átlag magyart?
2011. ápr. 17. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Kortól függ. Én 16/L vagyok, és nem, nem csak a vámpírromantic regények bűvölnek el. Mindenevő vagyok, csak legyen az a könyv jól megírva, izgalmas, érdekes témájú legyen, és kikapcsolódhassak vele. Pl. nagy fantasy rajongó vagyok, nem csak Vámpír fantasy, Tolkien, J.K. Rowling, Jonathan Stroud is jöhet. Szeretem a régi hangulatú, romantikus lányregényeket, pl. Jane Eyre, Kisasszonyok. Vavyan Fable könyveit is nagyon szeretem, legyen az zsaruregény vagy bruleszk. A krimiket is falom, Agatha Christie, Leslie L. Laurence. Szóval engem ezek kötnek le.
2011. ápr. 17. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Szomorú, de az átlag magyar nem olvas...

Viszont menj el egyszer a könyvtárba és figyeld meg, hogy milyen könyveket vesznek ki az emberek. Nagyon érdekes dolog látni, hogy aki igazán olvasós típus - mint például én -, az nem egy adott műfajra vagy stílusra specializálódik, hanem mindenevő.

Tudom ég ajánlani, hogy menj rá mondjuk az Alexandra vagy Libri online oldalára, és ott megtalálod a toplistákat, hogy mi az aktuális kedvenc. Abból k mindent leszűrhetsz :)

2011. ápr. 17. 17:06
 3/8 anonim ***** válasza:

az én igényeim változatosak. szeretem a könnyed, hangulatos, humoros regényeket, melyeknek szerves része a happy end, vagy a komolyabb témájúakat, legyen az történelmi, vagy mostani korban játszódó. Szeretem a krimit, és mondjuk, hogy egy írót is említsek, Stephen King regényeit. Igazából a hangulatomtól függ. A lényeg: legyen egyedi regény, tele fantáziával. Kerülje a kliséket, és a már százszor elcsépelt motívumokat, jellemeket. Lehessen azonosulni a főszereplővel, aki egy plasztikus hős. Ez a mellékszereplőkre is vonatkozik: ne csupán helyet kitöltő, lebegő alakok legyenek a történetben.

A romantic vámpíros regényektől én is hányok.

2011. ápr. 17. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Látjátok, azért mennyire látszik, hogy ha valaki olvas (és nem funkcionális analfabéta módjára) milyen bő válaszokat tud adni? Azért szeretem ezt a kategóriát, mert itt még vannak emberek akik értékelik az olvasást. A korombeliek elég ritkán vesznek a kezükbe könyvet, sajnálom is őket, mert nem fedezhetik fel a könyv nyújtotta csodát. 16/F

Hogy a kérdésedre válaszoljak én mindenevő vagyok. Általában úgy szoktam belekezdeni egy könyvbe, hogy látok ajánlót róla, vagy elolvasok róla véleményeket. Szerintem nincs olyan, hogy egy ember csak egy bizonyos irodalmi stílust szeretnek. Mindenből kell olvasni, nem lehet 1 fajta műnél leragadni.

2011. ápr. 18. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem csak az a lényeg hogy legyen nagyon érdekes és mozgalmas! Amúgy sajna a tinik csak a vámpíros könyveket olvassák ami szentem elég gáz......(bár a vámpírok jók) :)
2011. ápr. 18. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem,amilyen könyvek nekem mostanában bejönnek,azok azok a könyvek,amik valamilyen misztikumon alapszanak,egy titok lappang bennük,ami csak a legvégén derül ki,és óriásit csattan.
2011. ápr. 19. 17:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagy hasznukat vettem az íráshoz. Novellákat írok, de Veletek ellentétben én valahogy elég egyoldalúan teremtem meg az írásaim világát. Mármint legjobban az "elején idill, közepén felborul az idill, végén minden megoldódik" típusú történelmi novellákat tudom jól elkészíteni.
2011. ápr. 19. 20:44
 8/8 anonim válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-18 15:44

Teljesen egyetértek, és örülök, hogy így gondolod, főleg fiú létedre ;) :')

2011. ápr. 24. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!