Mi a véleményetek erről a nemrég kezdett, jelenleg fejezetenként megjelenő (hangos) könyvről?
Igazán írhatott volna valaki normális választ, de ettől az oldaltól nem várhat az ember semmit egy ideje... és amennyire én tudom nem egy kötött műfaj a novella. "A novella a szépirodalomhoz tartozó kisepikai műfaj, régies neve beszély. Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplő jelenik meg benne. Lezárására jellemző a csattanó. A novella név az olasz nyelvben eredetileg olyan történetet jelentett, amely a mindennapi élet új helyzeteiből és eseményeiből veszi tárgyát; ez különböztette meg az epikától, amely a köztudatban élő mondai anyagból merített." Wikipedia.
Ha a szerző novellaként jelöli akkor az novellának számít. Vannak több oldalas művek, vannak részekre szabdaltak és vannak egészen rövidek. Gondolom az okosoknak nem kell bemutassam Örkény Egyperceseit!
Sziasztok, a biztonság kedvéért leellenőriztem a novella fogalmát, és nem láttam benne sehol leírva, hogy nem lehet fejezetekre bontva. Igaz, hogy a rövid szerepel a leírásban, viszont Stephen King Éjszakai Műszakjában kapásból vannak vagy 50 oldalas novellák is.
Mondjuk az igaz, hogy nem egy szálon fut, és az szerepel a novella fogalmában, de mi lett volna pl.: a költészettel, ha a soráthajlást kapásból minden régimódi leszólja?
És finomabban is lehet fogalmazni, valaki itt tanácsra vár, és erre így nyilvánultok meg. Tehát nem az a baj, hogy kijavítottatok egy szót, hanem az, hogy hogyan fogalmaztátok meg, és a kérdésre nem is válaszoltatok.
Jó, akkor mondok kritikát róla. Igaz elsőnek csak az éneklős részig hallgattam végig, után elment tőle a kedvem. De most végig hallgattam az egészet.
Számomra a fogalmazás móddal volt gondom. Olyan részletesen akarod bemutatni a környezetet, hogy az unalmas. Semmi egyediség nincs a stílusodban. Tucat stílusban írsz, amit ezen az oldalon olvastam írásokat. És még a viccesnek szánt mondatok, sem voltak jók, nagyon erőltetettek volta.
Eddig azért kaptál pozitív véleményeket, mert a barátaidnak mutattad meg. Ennek az oldalnak pedig az a célja, hogy ismeretlenül véleményt mondhassanak az írásodról. Remélem nem bántottalak meg a kritikámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!