Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a nemrég kezdett, jelenleg fejezetenként megjelenő (hangos) könyvről?

Figyelt kérdés
Elkezdtem ezt a "Rejtek" című novellát, majd úgy döntöttem, hogy egyfajta újdonságként hangoskönyv formájában is megjelentetem. Eddig pozitív kritikákat kaptam, holott tudom, nem tökéletes, és a hallgatóság nagy része elfogult volt. Igyekezek a hangeffektekkel játszani, és különböző szereplőknek különböző szinkronhangokat választottam, szerencsére sok segítőkész barátom van. :) Érdekelne minden vélemény, és ne ijesszen meg senkit az elején a szövegelés, 1:05-nél kezdődik a novella.
2011. ápr. 5. 01:53
 1/9 A kérdező kommentje:
2011. ápr. 5. 02:02
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Tudod te, mi az a novella?
2011. ápr. 5. 07:00
 3/9 anonim válasza:
40%
Ez remélem csak valami vicc akart lenni. Szerintem nem is vagy tisztában az alapfogalmakkal. A novella nincs fejezetekre felosztva, az egy történetet mesél el legtöbbször kevés szereplővel. Amivel te próbálkozol az nem nevezhető novellának.
2011. ápr. 6. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Hoppá bocsánat :D Akkor ez egy izé, kisregény vagy hogy is hívják :D
2011. ápr. 6. 12:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Elbeszélés na :D Felpontoztalak titeket, és köszönöm a felvilágosítást, de azért legalább valami minimalisztikus véleményt ideba..hattatok volna fogalmi problémák ide vagy oda. Vagy ha arra nem vettétek a fáradságot, hogy meghallgassátok, akkor ne ugassatok már ilyenek miatt, köszönöm szépen.
2011. ápr. 6. 12:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Igazán írhatott volna valaki normális választ, de ettől az oldaltól nem várhat az ember semmit egy ideje... és amennyire én tudom nem egy kötött műfaj a novella. "A novella a szépirodalomhoz tartozó kisepikai műfaj, régies neve beszély. Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplő jelenik meg benne. Lezárására jellemző a csattanó. A novella név az olasz nyelvben eredetileg olyan történetet jelentett, amely a mindennapi élet új helyzeteiből és eseményeiből veszi tárgyát; ez különböztette meg az epikától, amely a köztudatban élő mondai anyagból merített." Wikipedia.

Ha a szerző novellaként jelöli akkor az novellának számít. Vannak több oldalas művek, vannak részekre szabdaltak és vannak egészen rövidek. Gondolom az okosoknak nem kell bemutassam Örkény Egyperceseit!

2011. ápr. 6. 12:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok, a biztonság kedvéért leellenőriztem a novella fogalmát, és nem láttam benne sehol leírva, hogy nem lehet fejezetekre bontva. Igaz, hogy a rövid szerepel a leírásban, viszont Stephen King Éjszakai Műszakjában kapásból vannak vagy 50 oldalas novellák is.

Mondjuk az igaz, hogy nem egy szálon fut, és az szerepel a novella fogalmában, de mi lett volna pl.: a költészettel, ha a soráthajlást kapásból minden régimódi leszólja?

És finomabban is lehet fogalmazni, valaki itt tanácsra vár, és erre így nyilvánultok meg. Tehát nem az a baj, hogy kijavítottatok egy szót, hanem az, hogy hogyan fogalmaztátok meg, és a kérdésre nem is válaszoltatok.

2011. ápr. 6. 12:36
 8/9 anonim válasza:

Jó, akkor mondok kritikát róla. Igaz elsőnek csak az éneklős részig hallgattam végig, után elment tőle a kedvem. De most végig hallgattam az egészet.

Számomra a fogalmazás móddal volt gondom. Olyan részletesen akarod bemutatni a környezetet, hogy az unalmas. Semmi egyediség nincs a stílusodban. Tucat stílusban írsz, amit ezen az oldalon olvastam írásokat. És még a viccesnek szánt mondatok, sem voltak jók, nagyon erőltetettek volta.

Eddig azért kaptál pozitív véleményeket, mert a barátaidnak mutattad meg. Ennek az oldalnak pedig az a célja, hogy ismeretlenül véleményt mondhassanak az írásodról. Remélem nem bántottalak meg a kritikámmal.

2011. ápr. 6. 15:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Dehogy is, sokkal jobban tetszik most, hogy véleményt is alkottál róla. :) Csak erre vártam, mert így tudok esetleg javítani azokon a dolgokon, amik hibásak. Azzal sincs semmi gond, hogy írtad, hogy ez nem novella, csak lehet azt finomabban is, nem vagyok én egy bunkaóóóóó. :D Köszi, hogy meghallgattad.
2011. ápr. 6. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!