Mi van, ha egyezik a neved egy befutott íróéval, és te is kiadatnál könyveket?
Nekem pl így van, ha bárkinek mondanám a nevem beugrana neki vagy 3-4 könyv/mese/történet. Ha egyszer ki akarnám adatni az írásomat, vszínű más néven kéne. Gondolkodtam azon, hogy írói álnevem legyen, de csak annyira jutottam, hogy az angol verzíó tök jól hangzik. Utána néztem, és van egy 2 éve alakult fürdőruha tervező/gyártó v nem tudom mi, aminek szintén ez az angolosított neve. Nem valami ismert, szerintem nem is márka, de így használhatnám ezt a nevet?
Köszi a válaszokat!
Az eredeti neved is jó, meg az is, amit kitaláltál.
Hasonló esetben azt is szokták csinálni, hogy egy betűt betoldanak a nevükbe, megkülönböztetésül.
Például: Orbán Viktor --> Orbán A. Viktor.
Ilyen esetben nem használhatod se az eredeti nevedet (a magyar iró miatt), se az angolositottat (az angol cég miatt).
Vagy az eredeti nevedhez teszel még pár betüt, vagy más vezetéknév (az eredeti pl. kezdöbetüvel jelölve), vagy kitalált nevet használsz, stb.
Igen, én is szoktam mondogatni h Hát ezt én írtam, hogy ne tudnám miről szól?
Amúgy nem úgy van, h csak akkor levédett a kis TM C vagy R van mögötte karikában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!