Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki gyújtotta fel Manderleyt?

Ki gyújtotta fel Manderleyt?

Figyelt kérdés
Aki olvasta a Manderley-ház asszonyát(Daphne du Maurier),az bizonyára tudja,hogy úgy fejeződött be a regény,hogy vörös volt az ég alja,mert lángokban állt Manderley.Ez szerepel valahol a regényben,vagy direkt ilyen sejtelmes lett a vége,avagy lehet sejteni,ha nem is mondják ki konkrétan?Én Mrs.Danversre gondolok,de ő elhagyta a kastélyt akkorra.Favell pedig később érkezhetett...
2008. febr. 2. 15:04
 1/5 anonim válasza:
100%

Mrs.Danvers gyújtotta fel és ő maga is benn égett.

Az utolsó jelenetek egyikében, lehet látni ahogy szalad végig sorban a lezárt szárny (Rebecca) szobáin.

2008. febr. 5. 23:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Oké,de a könyvből ez nem derül ki egyértelműen,vagy legalábbis számomra.Csak sejteni lehet...A filmet láttam,de arra már nem emlékszek...

A könyvben amúgy az van,hogy Mrs.Danvers elhagyta a kastélyt,és utána jött,hogy látták, ahogy Manderley ég.

2008. febr. 6. 09:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak valószínű, hogy Mrs. Danvers volt a gyújtogató, de az biztos, hogy nem égett benn. A visszaemlékezés elején ugyanis van egy ilyen mondat: "Mrs.Danvers. Vajon mit csinál most?"
2008. szept. 8. 13:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Na igen,egy kicsit rejtélyes a könyv.DE épp ezért szeretem.
2008. szept. 9. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem Favell volt, mert amikor kijönnek de Winterék Bakeréktõl azt mondja Favell, hogy "Igen, szerencséd volt, Max - mondta lassan -, persze, most azt hiszed, hogy te gyõztél. De azért a törvény keze még elérhet. És én is elérhetlek, ha más úton-módon is..."
2012. okt. 22. 17:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!