Ha írok egy könyvet azt hogy adhatom ki és ez mivel jár?
Ha írsz egy könyvet akkor el kell küldened egy könyvkiadó céghez ahol egy lektor elolvassa.Ha jónak találja,és érdemesnek,hogy kiadják,felveszi veled a kapcsolatot,hogy megbeszéljétek az esetleges változásokat a könyvből,és a honoráriumot is. Majd egyeztetnek egy nyomdával és kinyomtatják a könyvet.De ez 1 a millióhoz,hogy bejön.
A könnyebbik út a következő.
Keresel egy kisebb könyvkiadó céget.Akik szintén elolvassák,és ha nagyon pocséknak találják,visszadobják,hogy inkább ne foglalkozz vele.de ha látnak benne valamit akkor tanácsolják,hogy saját költségeden nyomtasd ki.Keresel egy nyomdát aki bizonyos példányszámot egy bizonyos összegért kinyomtat majd a cég segít a könyvet árusítani.Ez a könnyebb,de saját költséggel jár..Én kiadvány szerkesztőként dolgozom egy nyomdában.
Annyit tudok segíteni,hogy elmondod milyen témáról szól a könyved,és megmondom,hogy érdemes-e foglalkoznod vele..
Ugyanis vannak témák amiknek nem sok jövője van,mert millió emberke próbálkozik avval,és ma már lerágott csont..
felejtsd el, amíg magyaro-n élsz.... ha csak nincs sok pénzed :S
(kiadónál dolgozom)
Az első válaszolónak : Egy országról szól a középkorban amit három birodalom (egy kánság egy királyság és egy szultánság)
osztot fel és harcolnak egymással. A királyságból egy testvérpár el lopja a királységból a kardot hogy újra egyesítse vele az országot. Közben van szerelem, csaták.
első vagyok..
A történet amit írtál elég rizikós.. Általában ezek a témájú könyvek több évig íródnak,mert az író utána jár a hiteles történelemnek is..(lásd Gyűrűk ura könyv egy jól kitalált fantáziakönyv,de az alaptörténeteket évekig kutatta az író,hogy valahol egy kicsit hiteles legyen.)
Neked is kutatnod kéne,és úgy leírni az olvasó számára,hogy élvezetes legyen a királyság,kánság,vagy szultánság birodalmának jellegzetessége,érdekessége.(olyan bevezető sémának)Ilyen történetnél nagyon sok munka van..Ha tudsz egy olyan könyvet írni erről a témáról ami az olvasókat szórakoztatja,ami az olvasóknak bizonyos háttér információt ad,és ahogy írod van benne harc,romantika..(azért egy csatát,vagy harcot sem könnyű úgy leírni,hogy az olvasó számára is élvezetes legyen) akkor ez a könyv akár érdemes is lehet arra,hogy egyszer kiadják..
Ha érzed,hogy képes vagy ezekre,akkor szerintem csináld tovább..Fejleszd,kutass utána,írd a történetet,és a végén gyűrd egybe őket..Ha már kész ,szerintem lesz esélyed ,hogy megjelenjen a könyvespolcokon..
Én sok sikert,és kitartás kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!