Melyik irodalmat szeretitek jobban? A magyart vagy a külföldit?
Modern, posztmodern amerikai (Woolf, Albee, Ellis)
Francia (Camus, Sartre)
Dél-amerika (Marquez, Borges)
Német (Hesse, Mann)
Skandináv (Hamsun, Bergman)
Orosz (Dosztojevszkij, Gogol)
de minden országból vannak nagyon jók
de ez nálam nem is nagyon szempont
magyarból inkább a kortársat, illetve 20.sz. második felében írókat szeretem (Mészöly, Krasznahorkai, Parti Nagy, Örkény, Bodor)
Hazai: Kosztolányi
Külföldi: Tolkien
persze ezek mellett sok másat is
Hát tudod, nem igazságos a verseny:) Vesd össze Magyarországot "külfölddel", és gondolj bele, hogy ugyanabban az időintervallumban mennyi könyv jelenhetett meg hazánkban, és ehhez képest mennyi külhonban:D
Magyarul: jóval nagyobb a "külföld" halmaz, mint a "magyar", így ha az előbbi halmazt nézed, jóval több a választási lehetőség.
Na jó, elég az okoskodásból, még úgyjárok mint OkoskaxD
De tény, hogy a könyvespolcomon vagy a e-book olvasomón a külföldi kötetek számbeli fölénye kiemelkedő, pedig a magyar irodalmat is nagyon szeretem.
Kedvenceim: Gárdonyi, Mikszáth, Móricz, Wass Alberttől is van pár könyvem, Csáth Géza, Örkény, Csaplár Vilmos, Békési Pál, Szabó Magda, Nyírő József stb.
Külföldi: J.K. Rowling(én abba a kategóriába tartozom, amelyik hálával tartozik a Potter regények írónőjének, mivel ezek a regények szerettették meg velem IGAZÁN az olvasást), Mario Puzo, Dan Brown, Jane Austen, Brönte nővérek, Stendhal, Dosztojevszkij, Anna Rice, Tolsztoj és itt abba is hagyom, mert egy darabig nem érnék a végére:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!