Mi a véleményetek a "Légy jó mindhalálig" című könyvről?
Szhörrnyű és nyomasztó... Jézus Mária!
Miért, mit kéne olvastatni a 12-13 éves gyerekekkel? Micimackót? Nehogy sérüljön a kicsi lelki világuk?
És azoknak a gyerekeknek a lelki világával mi van, akik akik éheznek, fáznak, nélkülöznek, amióta csak az eszüket tudják?
1. Egy 13 éves gyerek már nem kicsi, manapság az ilyen korú gyerekek nem kis része már túl van az első szexuális élményén. Akkor nehogy már a Légy jó mindhalálig okozzon nekik lelki megpróbáltatásokat!
2. Az élet nem habos torta. Ha bekapcsolják a Híradót, olyan dolgokkal találkozhatnak, hogy mondjuk egy diák megvert, megalázott egy tanárt, vagy pár kamasz megerőszakolt egy 10 éves lányt, majd felgyújtották, és még sorolhatnám.
Az én szubjektív véleményem: szép, elgondolkodtató, olvasható könyv. Én szerettem anno, amikor kötelező volt, és az osztályban rajtam kívül még sokan voltak vele így.
Senki nem mondta, hogy "kínzó", vagy "lelkileg megterhelő".
És 02:20-as válaszoló! Mi az, hogy a (a 12 éves kor alatt elkövetett öngyilkosságok fele emiatt a könyv miatt történik??? Te normális vagy? Ne dumálj már olyan dolgokról, amikről fogalmad sincs! Pláne ilyen baromságokat ne!
18/L
Szerintem sem gyereknek való, mert még nem érti, de ez a legtöbb kötelezővel így van.
Pszichológia előadáson volt erről szó, a tanár az ötödikes tananyagról beszélt, - főleg Petőfi - és elmondta, hogy amikor a gyerekeknek Bem apóról beszélnek, és megkérdezik, ki volt az, a legtöbb a saját nagyapjára gondol, mert nem tudják még hová tenni, nincsenek ott agyban. Köztudott, hogy Magyarországon az irodalom tananyag felépítésével, a kötelezők kijelölésével vannak gondok...
Az hogy 12-14 évesen szexel teljesen más. Ahhoz ugye nem kell ész.
Hát nem a kedvencem, az biztos.
Pár éve kellett olvasnom, és hát kevés könyvvel szenvedtem annyit mint ezzel.
A történet amúgy nem rossz, de annyira unalmas volt (nekem) pedig szeretek és szoktam is olvasni.
Mondjuk 14 évesen nemhiszem hogy bárki a szívébe zárta volna...........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!