Létezik Jane Austen stílusú fantasy könyv?
Figyelt kérdés
Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de másként nem tudtam. Az Austen stílus alatt azt értem, hogy hasonló korban, társadalomban játszódik.2011. jan. 19. 18:20
1/9 anonim válasza:
A Jane Austen stílus alatt értem,mire gondolsz,de mit értesz fantasy alatt?
2/9 anonim válasza:
Csak mert a kettő együtt nem igazán passzol,hogy korhű és mondjuk egyszarvúk járkálnak a kertben...Esetleg ha gótikus regényre gondolsz,olyat tudok a korhoz hasonlóan.
3/9 A kérdező kommentje:
Fantasy alatt nem pont egyszarvúra gondoltam, de valamilyen természetfeletti lényre, eseményre. De ha ilyent nem ismertek, ajánlhattok más eseménydús Austen szerű könyvet.
2011. jan. 19. 18:46
4/9 anonim válasza:
Phillip Pullman: Rubin és füst
Nekem személy szerint nem tetszett, szörnyű volt a nyelvezete, bár, lehet, hogy ez a fordítás hibája. A XIX. században játszódik, de a nyelvezete nagyon is mai volt, hiányzott belőle az Austen, Alcott, Montgomery regények bája, tisztelete.
5/9 anonim válasza:
Talán a Bram Stoker-féle Drakula... Meg olvass Poe-t. Az talán valami olyasmi. Nem kimondottan fantasy, mert akkor még ez a műfaj nem létezett, de olyas.
6/9 anonim válasza:
Elisabeth Goudge: Holdhercegnő
Viktoriánus kori Anglia, és emellé még fantasy is.
7/9 anonim válasza:
AMMM... Tudok a büszkeség és balítéletre egy komédiát, a büszkeség és balítélet meg a zombik-at. Folyton a zombikkal bunyóznak, de az alaptörténet marad. Nagyon beteg XD
8/9 anonim válasza:
Libba Bray - Rettentő gyönyörűség - trilógia
9/9 anonim válasza:
Hát nekem kettő jutott eszembe: Seraphina, ez régebbi korban játszódik, vannak benne sárkányok (vagyis azzá alakuló emberek), egy kis szerelem, izgalom, szerintem mindenképp olvasd el, nekem nagyon tetszett. A másik a Gyilkos kegyelem, ez is régebbi korban játszódik, szintén izgalmas, van benne másodszálként szerelem, szó van benne a szentekről (mindegyiknek valamilyen szerepköre van, itt a halálé van előtérben), jobban tetszett, mint a Seraphina, de azt ajánlom, hogy keress rá mindkettőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!