A gyűrűk urát (a könyvet) elismerik mint szépirodalmi alkotást?
Szerintem a gyűrűk ura egy remek iromány, de nem sorolnám a szépirodalmi művek közé.
De miért számít annyira a besorolás? Attól nem lesz jobb/rosszabb.
- A szépirodalmi művek, csak felületes olvasóknak unalmasak.
- Azért mert valami unalmas, nem lesz szépirodalmi.
"inkább szépirodalom mint fantasy"
A fantasy műfajt szerinted melyik mű teremtette meg? Igen, pont ez.
nem akarok bunkó lenni de
Aki unalmasnak tartja a gyűrűk urát azt nyilvánosan agyon kéne lőni...
Maga a történet jó, de főleg könyvben szerintem erősen túl van írva. Sok benne az üres járat amikor valójában nem mond semmit, csak kiéli azt a vágyát hogy minél többet írjon le.
A fantasy szerintem már Lovecraftnél és Howardnál megkezdődött. Tolkien megteremtett egy stílust, melyet aztán mindenki elkezdett utánozni. Manapság a bestseller fantasyk mind mellőzik az általa lefektetett fajokat, mintákat.
egyetértek a 19:55-össel, Tolkien az atyja az egész fantasy műfajnak, ahogy ő ír, az a valódi fantasy...
a mai "modern" fantasyknak, azért nincs olyan nyelvezetük, hogy ezek a mai "ponyvarágó" fiatalok, mint a 19:36-os meg tudják érteni...A Gyűrűk Ura mindig vezetni fogja a műfajt, ha tetszik, ha nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!