Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A gyűrűk urát (a könyvet)...

A gyűrűk urát (a könyvet) elismerik mint szépirodalmi alkotást?

Figyelt kérdés
a tanárom aztmondta hogy megtalálhatók benne a szépirodalmi elemek de vki elismeri,vki nem.és mik a szépirodalmi elemek
2011. jan. 10. 23:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyűrűk ura egy remek iromány, de nem sorolnám a szépirodalmi művek közé.

De miért számít annyira a besorolás? Attól nem lesz jobb/rosszabb.

2011. jan. 11. 00:28
 2/12 A kérdező kommentje:
tudom és köszi a válaszokat. csak igazából azt hallottam hogy szépirodalmi mű és nagyon meglepődtem hogy ilyen fantasy-kat is besorolnak ezek közé. :)
2011. jan. 11. 14:40
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát é szerintem inkább szépirodalom mint fantasy. Pontosan ugyanolyan unalmasan van megirva. A mai modern fantasy-k jobbak.
2011. jan. 12. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:

- A szépirodalmi művek, csak felületes olvasóknak unalmasak.

- Azért mert valami unalmas, nem lesz szépirodalmi.

"inkább szépirodalom mint fantasy"

A fantasy műfajt szerinted melyik mű teremtette meg? Igen, pont ez.

2011. jan. 12. 19:55
 5/12 A kérdező kommentje:

nem akarok bunkó lenni de

Aki unalmasnak tartja a gyűrűk urát azt nyilvánosan agyon kéne lőni...

2011. jan. 12. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Maga a történet jó, de főleg könyvben szerintem erősen túl van írva. Sok benne az üres járat amikor valójában nem mond semmit, csak kiéli azt a vágyát hogy minél többet írjon le.

A fantasy szerintem már Lovecraftnél és Howardnál megkezdődött. Tolkien megteremtett egy stílust, melyet aztán mindenki elkezdett utánozni. Manapság a bestseller fantasyk mind mellőzik az általa lefektetett fajokat, mintákat.

2011. jan. 14. 13:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Én nem úgy fogalmaznék, hogy unalmasan van megírva... Inkább úgy, hogy lassabb lefolyású, nehezebb nyelvezetű mű, és persze sok az üres járat benne, amit már előzőleg leírtak.
2011. jan. 18. 20:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy nagyon jó könyv és lehet hogy nehéz meg minden de ez egy csodálatos történet és Tolkien nem azért írta, hogy sokat írjon vagy mi....
2011. febr. 3. 18:28
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

egyetértek a 19:55-össel, Tolkien az atyja az egész fantasy műfajnak, ahogy ő ír, az a valódi fantasy...

a mai "modern" fantasyknak, azért nincs olyan nyelvezetük, hogy ezek a mai "ponyvarágó" fiatalok, mint a 19:36-os meg tudják érteni...A Gyűrűk Ura mindig vezetni fogja a műfajt, ha tetszik, ha nem...

2011. jún. 16. 20:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Alap, hogy szépirodalom! És ezzel együtt fantasztikus!:)
2011. júl. 25. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!