Mivé lett a horror? Hova tűntek az igazán jó horror sztorik?
Az a baj, hogy ez nem csak a horrorra igaz.
Tegnapelőtt voltam könyvesboltban, és nagyon kevés olvasható, neadjisten jó könyvet láttam.
Azt hiszem, a horrornál mélyebben csak a fantasy van.
Sajnos ilyen könyvekre van igény. Horrort nem nagyon szoktam olvasni (egy-két Stephen Kinget csak), de tudom miről beszélsz.
Én egy viszonylag kis városban lakom, és utálom, hogy egyik belvárosi könyvesboltban sem lehet igényes szépirodalmi műveket venni, egyszerűen semmi sincs meg nekik. Bezzeg vámpíros-szépfiús-szerelmesből...
Ha vannak is ijesztő művek, már az ingerküszöbünk olyan magas, hogy nem hatnának ránk, azt hiszem.
A tinilányok viszont remekül borzonganak vámpíros szépfiús könyvek mögött, nem feltétlenül a félelem miatt.
Le Fanu is valami horrorfélét írt. Carmilla vámpírtörténete, lassan csordogáló, oldschool nosferatusztori. Olvastam Jekyll és Hide-ot, Frankensteint, Lovecraft a polcon, Poe is bájos. A Dracula könyvek is aranyosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!