Melyik könyv volt az, amely a legnagyobb hatást gyakorolta rád?
A Szent Johanna Gimi (1-2-3), mert.....nem tudom, rám nagy hatással vannak a gimis/sulis könyvek... :P
És a Harry Potter (1-től 7-ig), mert számomra nagy hatással van az, hogy egy költő (vagy éppen a fordító) úgy meg tud fogalmazni egy adott eseményt, hogy könnybe lábad tőle a szemem. Többször is... :')
13/L
Szinte minden könyv és film nagy hatással van rám. Most Cristine Biernath Gólyaregényét hozom példának, mert mostanában olvastam és az utolsó 20 oldalt végig sírtam(!)
nagyon megérintett:)
Monte Christo grófja... főleg a párbaj része, mert nem tudom elképzelni a való életben, hogy föláldoznám magam így, ilyen lelki belenyugvással, mégis mikor olvastam, teljesen el tudtam fogadni és magamévá tenni a gondolatot.
Összességében a könyv nagyon mély hatással van az emberre, tényleg megmozgatja a fantáziát és remekül átadja a kor szellemét, az emberek gondolkodásmódját is. Megéri elolvasni.
Azt hiszem, az Eragon. Fölpiszkálta bennem a harci kedvet, hogy hogy lehet fantasy témában ilyen sz@rt írni, ezért nekiláttam egynek, hátha jobb lesz. (aztán rájötem, hogy van rosszab könyv a polcon, mint az Eragon)
Amúgy még Baricco Tengeróceán és Haragvárak című könyve is. De az máshogy. Akkor majdnem abbahagytam, mert hogy jövök én a regényekhez, ha valaki ilyen csodákat alkot.
Pieres Paul Read: Életben maradtak
Mert igaz történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!