Szerinted mely könyve (ke) t kell mindenkinek kiolvasnia, életében legalább egyszer?
Az Alkonyat összes részét.
Aki ezt nem olvassa az nem tudja miről marad le...
Winnetou
Dragonlance krónikák
Éj trilógia
Tarzan könyvek
Alkonyat? Ezen most jót derültem, bocsánat:)
Amúgy szerintem Orwell: 1984
Attol függ mi érdekel... Az alkonyat pedig... (karácsony van a szeretet ünnepe, inkább no komment)...
Szóval mennj be a könyvtárba és kérj tanácsot az olvasószolgálatos könyvtárostól... Mond el neki, hogy mi érdekel, és ő majd segít...
Aki szerintem aki nem olvasta az alkonyatot, igenis tudja, mit hagy ki... s nem hiszem, h bánja.
Az Orwell: 1984-et pont olvastam, tényleg jó, bár nagyon erős. (Mondjuk én csak 15 vagyok, lehet, hogy később újra előveszem majd :))
Én Margaret Mitchell-től az Elfújta a szelet ajánlom, nagyon jó könyv, és elgondolkodtató.
Harry Potter könyvek
Nem a varázslás miatt hanem mert igaz barátság van benne és örök szerelem. Ezt tényleg nem lehet kihagyni! 13 éves vagyok és ezt a művet és a winnetou ajánlom nem az alkonyatot.
Stoker - Dracula? ^-^
Madách - Az ember tragédiája
Dante - Isteni színjáték
Milton - Az elveszett paradicsom
Nem árt pár filozofikus mű sem... Seneca esetleg.
Tolsztoj, Dosztojevszkij - lélekábrázolás, az ember megértése, pszichológusok is tőlük tanulnak.
De teljesen egyénfüggő, mi az amit olvasni kell. Az általános műveltséghez szükséges anyagokat leadják az iskolában. Azz, hogy a szeméylyes életproblémáid tükrét milyen műben találod meg, senki sem fogja tudni.
Robert Merle: Állati elmék
A.Dumas: Monte Cristo grófja
Szerintem elgondolkodtató és mégis szép könyvek.
Más kategóriában : Sheila Hocken: Emma meg én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!