Anne Rice könyvekkel kapcsolatban segítséget kérnék?
Az Interjú a vámpírral könyvet ajánlanám, mert klasszikus. Különbözik annyira a filmtől, hogy érdemes legyen elolvasni. A Vámpír Krónikák többi kötete, ha nem is épül teljesen egymásra, de annyira kapcsolódnak egymáshoz annyira, hogy lelőjenek néhány fincsi poént. Úgyhogy ha nem szeretnéd szétspoilerezni a sorozatot, ajánlom, hogy haladj velük sorrendben.
Amennyiben nem szeretnél belemászni a sorozatba, van két különálló vámpíros kötete is: a Pandora és a Vittorio. A kettő közül a Vittorio fogott meg jobban, az 1400-as évek Fireznéjében játszódik, a főszereplője pedig egy brutális gyilkosság egyetlen túlélője.
A Mayfair boszorkányok trilógiát (Boszorkányok órája I-II, Lasher, Táltos) azért nem tudom jó szívvel ajánlani, mert a középső kötetet én is csak rettentő macerásan tudtam beszerezni. A nagyobb könyvesboltokban valamiért már nem rendelhető :S Meg hát, ugye Anne Rice inkább a vámpírjairól híres ;)
Az én két kedvencem a Testtolvaj meséje és a Memnoch, a sátán.
Szerintem mindekettő élvezhető külön is, a sorozattól függetlenül. Bár azért jobb, ha tisztában vagy az előzményekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!