A kis herceg c. háziolvasmány kérdéseket kaptunk amikre válas zoljatok terjedelmessen (? )
Miért volt szomorú a kis herceg?
Kivel találkozott a 21. fejezetben?
Mit felejtenek el az emberek?
Mire vágyik a róka és a kis herceg is?
Mi kell ahoz,hogy az embernek barátai legyenek?
Milyenné válnak az olyan emberek akiknek nincs barátjuk?
Mi volt a róka titka?
Meddig tartózkodott a kis herceg a Földön?
Szerinted miért tér vissza a saját bolygójára?
Miről faggatnám a kis herceget?
egyébként is, mi az, h "válszoljatok terjedelmesen"!?
esetleg, légyszíves segítsetek/válaszoljatok ha tudtok
Bocsi, felőlem emiatt le is pontozhatsz, de a házit nem azért adják, hogy szenvedj, hanem azért, hogy gyakorolj! Nem csinálom meg helyetted, de adok pár tanácsot! Segíteni szeretnék, ezért nem csinálom meg...
1. kérdés: gondolj bele, mije van a hercegnek, tőle milyen távol van az tőle, milyenek az érzelmei stb. ezeket fejtsd ki jó hosszan (ha már terjedelmesnek kell lennie)
2. kérdés: Erre csak úgy tudsz választ kapni, ha fellapozod a könyvet..... ezután megkeresed, hogy ki volt az, aztán egy picikét jellemzed... de ne úgy külön mondatokban, hanem jelzős szerkezetekben, pl.: (ez nem jó válasz...) a szorgalmas lámpagyújtogató
3. kérdés: gondolj a róka szelídítésére és hogy miért kell azt csinálniuk, gondolj a temérdek sok földi rózsára és a herceg rózsájára....
4. kérdés: egy másik kérdés szerintem megteszi: Miért szelítíti meg a herceg a rókát?
5. kérdés: ezt ha a tanár úgy gondolta, hogy a regény szerint, akkor megint csak gondolj a rózsára, a rókára és az íróra.... az ő viszonyuk a herceggel...
ha meg nem a regény szerint szeretné, akkor meg úgy válaszolj, hogy először gondolj a legjobb barátodra és írd le, hogy benne mi a fontos (nem úgy, hogy pl.: Tibi nekem jó barátom, mert...)
6. kérdés: gondolj bele, milyen lenne, ha nem lennének barátaid....
7. kérdés: megint gondolj a szelídítésre és a 3. kérdésre... ő tudta azt, amit az emberek már elfelejtettek
8. kérdés: gondolj arra, hogy sok bolygót látogatott meg és arra, hogy az írónak bárányt kellett a hercegnek rajzolnia...
9. kérdés: erre csak te válaszolhatsz, hiszen a te véleményedet kérdezi..... más nem tud helyetted erre válaszolni, így nem segíthetek....
10. kérdés: ezt meg nem értem, bocsi ki faggatná? a tanár? akkor nem tudhatod, ha pedig úgy értette, hogy te miről faggatnád, akkor megint a te véleményedet kérdezné, itt nincs rossz válasz!
Sok sikert! (bár lehet, hogy elkéstem...)
Most már lexarom mit írtok mert már beszedte!5*
És am nem köszönöm a segítséget
k*rvára pofátlan vagy!
utasítasz, h segítsünk, és még csak meg sem köszönöd annak, aki segített??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!