Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Légyszíves valaki leírja a...

SzalaiEmma1 kérdése:

Légyszíves valaki leírja a Szent Johanna gimi 1. Résznek a tartalmát?

Figyelt kérdés

Elég csak az 1.résznek a tartalmát

Köszi mindenkinek,aki leírja🫶🏻

ápr. 22. 12:13
1 2
 1/12 Sanyi2025 ***** válasza:
6%
Soros tanár bácsi a gimiben tanítja Viktorkát, Ferikét és Petikét.
ápr. 22. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A főszereplő, Rentai Renáta egy új francia gimnáziumba megy. Ő egy nagyon okos lány, és a második legjobbra sikerült a felvételie. Gyorsan összebarátkozik egy abnormálisan okos fiúval, Arnolddal, és egy emós lánnyal, Virággal. A gólyatábort kihagyta egyébként a költözés miatt. Egy héttel később, megjelent egy népszerű, jóképű fiú, akit Corteznek hívnak, és Reni azonnal beleesik. Ennek a fiúnak a legjobb barátja Ricsi, és még megjelenik egy szigorú, elsőnek gonosznak tűnő, de amúgy nagyon rendes lány Kinga. Van egy francia fiú is, akinek most elfelejtettem a nevét. Egy osztályban 12 lehetnek. Azonban megjelenik egy gonosz lány, a sminkjével és a topjával, Edina, akinek szintén tetszik Cortez. Esik néhány félreértés, de a könyv végére még egyikük sem realizálta, hogy a másiknak tetszik. Amúgy Kinga imádja a lovakat. Kb ennyi jut most eszembe. Van két totál idióta fiú az osztályban még, valami Robi volt azt hiszem az egyiküknek a neve.
ápr. 22. 13:22
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm 2-es

Segítőkész,kedves vagy

ápr. 22. 13:38
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
A másodikat kiegészíteném azzal hogy Robi és Andris a két idióta neve. Cortez a nagymamájával él, mert a szülei diplomaták amerikában, de nem igazán jönnek ki jól. Azért késett 9 napot suliból mert a szüleinél volt. A két főszereplő csak a negyedik vagy ötödik könyvben jön össze. Reni anyja meteorológus és annyit tudunk még róla hogy nem tud főzni. Az apja állását nem is tudjuk meg. Virág azért emós mert a szülei elváltak, és ezért hónapokig nem is beszélt mielőtt bekerült az új gimibe.
ápr. 22. 14:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is kiegészíteném őket…

A francia fiú neve Jakpest.

És én hozzátenném lehet hogy hülyeség..Zsolti dagadt (vagy ahogy mondják erős csontozatú) és ő a legviccesebb

Ricsi Cortez legjobb barátja és Reni mellett ül (asszem kémián de lehet hogy fizikán) és ott összebarátkoznak ami a folytatás miatt fontos

ápr. 22. 16:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is kiegészítek...

A francia fiú Jacques neve, és nem tud magyarul.

Van egy másik fiú, Gábor, aki egy csendesebb, visszahúzódó srác. Kémián és fizikán Cortez és Virág együtt ülnek. Reni nem tud rajzolni, és ezért a rajztanár utálja, mondván, hogy megszégyeníti a rajz művészeteit, vagy valami ilyesmi...Reni olvasni és zenét hallgatni szeret, főleg Oasis és Beatles. A rajzolással ellenben Cortez és Virág rohadt szépen rajzol.

ápr. 22. 16:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#6 Nem azért utálja, hanem az első rajz órán volt egy kis félreértés. Az álom volt a téma, és mivel Reni nem rajzolt (mivel nem tud) és a miértre valami olyasmit mondott, hogy nem szokott álmodni, a tanár meg kimatekozta belőle, hogy gúnyolódik.

Egyébként bajban leszel kérdező később a kötelezőkkel, ha ezzel nem bírkóztál meg. Általánosban adják fel mostanában felsőben. (Kolléganőm lányának is a választható három könyv között volt).

ápr. 22. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:
62%
Bocs lehet hogy jogtalanul de ez volt a kötelező?? Mondjuk a fiúknak szívás (de szerintem jobb mint pl Az egri csillagok)
ápr. 22. 20:07
 9/12 anonim ***** válasza:
#7, 6os vagyok. Köszönöm a kijavítást,nem akartam hülyeséget mondani;)
ápr. 22. 20:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem kötelező
ápr. 22. 22:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!