Aki sokat olvas, hogy tud rá időt szakítani a mindennapokban?
Én mostanában max 4-5 órát tudok olvasni naponta (3 óra tömegközlekedésen + otthon vacsora után még 1-2 óra) de nagyon kevésnek érzem, egy hétig tart így egy átlag 500-600 oldalas könyv.
Egyszerűen bosszant, pl reggel el kell raknom és ki kell bírnom munkaidő végéig, pedig hát nyilván egy izgalmas könyv sokkal érdekesebb mint a szürke hétköznapjaim, sokkal többet szeretnék “fogyasztani” belőle. :D mindig muszáj elraknom, pedig még órákig olvasnám legszívesebben…
Szoktam látni hogy emberek ilyen 100-200 könyvet elolvasnak egy év alatt.
Ennyi szabadidőt hogy találnak a mindennapokban? Ti hogy “csináltok” több időt az olvasáshoz? Hogy lehet többet olvasni?
Ha szabad a hétvégéd, akkor nagyon sokat lehet olvasni :D van, hogy egész nap ki se tudnak szedni az olvasós kis fotelemből.
Illetve én este többet olvasok, ha mondjuk 5re érek haza, kis házimunka, férjemmel minőségi idő, 8kor vacsi, utána néha éjfélig olvasok. Bár megértem, ha valaki inkább kipihent akar lenni :D
Annyira sose szabad, hétvégente 1-2 órám van erre ebéd után, előtte/utána teendők, mindig menni kell valahova, stb. Szóval még kevesebb is az időm olvasni hétvégente. :(
Kizárólag pénzzel lehet.
Ha nincs pénze az embernek, és pl azért dolgozik, hogy megéljen, rezsit, albérletet fizessen, este megnéz néha egy filmet, sorozatból egy részt pl.
De olvasásra, gamerkedéshez, vagy bármilyen órákat igénylő dologhoz ma vagy pénz kell, vagy olyan életmód, ami lemondásokkal jár.
Napi 4-5 óra olvasás rendszeresen kifejezetten sok. Gyakorlatilag részmunkaidőben olvasol. Csak azért nem probléma ez, mert ebből 3 óra ingázás közben megy, amikor nincs értelmesebb dolog, amit az időddel kezdeni lehet.
Ha teszem azt este fél hatra otthon vagy és még mindig időt szakítasz napi 1-2 óra olvasásra konzisztensen, miközben következő nap 6-kor már kelned kell, hogy beérj dolgozni, az már feszegeti a határokat, amikor nettóban negatív hatása van az életre. Más "hobbiknál" itt már visítanak, hogy függőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!