Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ments meg minket ÚGY hogy...

Ments meg minket ÚGY hogy közben meggyilkolsz minket - sötét isteneket, sírontúli főgonoszokat miért idéznek meg ilyen és hasonló céllal regényekben/játékokban?! Nem borzasztó nagy öngól ez a megidéző számára hogy... Befejezés lent!

Figyelt kérdés

Nem borzasztó nagy öngól ez a megidéző számára, hogy megidézi a sötét teremtményt, hogy mentse meg a világot...

...azzal, hogy elpusztítja azt!

Ekkora értelmetlen hülyeséget még életemben nem pipáltam, hogy az összes sötét pap, vagy gonosz szándékú ember meg akar idézni egy még nála is fényévekkel alattomosabb rohadékot, majd kiirtja a világot ez az aljas földön túli lény, és közben a megidéző azt mondja, hogy: ments meg minket?!...

De hogy te szerencsétlen?! Úgy mentsen meg titeket, hogy elpusztít mindent - és lehet hogy téged is idővel (vagy még az is lehet, hogy idő előtt végez veled is)?

Hiszen egy csomó regényben és játékban olyanokat idéznek meg ezek az agyament szerencsétlen idióták, akik eleve pusztítást és romlást fognak hozni a világra! Akkor csak idő kérdése és lehet hogy ő maga is bele fog dögleni. Akkor hogy mertheti az összes ilyen karakter azt mondani a megidézettnek, hogy mentse meg? Mivel?! Azzal, hogy megöl téged és mindenkit?!

Elég csak a nemrég megjelent Diablo negyedik részére gondolni, MÁR A MEGIDÉZÉS SORÁN emberek halnak meg, és az az idióta pap azt mondja a csajszikájának, hogy: "save us!"

Halálokkal hogy lehet "ÉLNI"??!!

Vagy Akbaa? Arx Fatalis? Megvan? Akárki hívta le a világára, az a világ ELPUSZTULT!!

Egy rahedli másik játékban és regényben ugyanez a felállás: megidéz valami nálánál sokkal sötétebb akármit, és CSODÁLKOZIK hogy vagy a világot, vagy épp magát a megidézőt is ugyanúgy elpusztítja!

Valaki magyarázza már meg nekem, hogy ennek mégis mi a kínkeserves ménkű értelme lenne?

ma 18:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Látványos és hangzatos, közben nagyon olcsó megoldás.

Jellemzően az igazán jó minőségű gonosz teremtményeknek és karaktereknek vannak igazi mélységei, igazi előtörténetük. Amiket te felvázoltál, azok nem jó minőségű gonosz karakterek. Az írók egyszerűen akartak valami nagyon jól hangzót, nagyon látványosat, érdemi háttérmunka nélkül, és ez az eredménye.

ma 21:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ha tényleg csupán ENNYI van a háttérben, akkor legalább megtudtam mi ennek az ambivalenciának a (röhejes!...) "lényege".

Már azt hittem valami komolyabb...

Minek is reméltem... "Mai" világ...

ma 21:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Néha van mögötte komolyabb indok, amit nem sikerül átadni. De az a ritkább eset. Javarészt megúszás.
ma 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!