Harry Potterben mi változott volna meg ezek hatására?
Mostanában újra olvastam pár fejezetet a könyvekből, és felvetődött bennem, hogy mi lett volna, ha? Szerintetek?
1.Malfoyt vagy kővé változtatja vagy megöli a Baziliszkusz. Az apja másképp viselkedett volna? Láthatta volna Ginnyt, hogy aztán beköpje?
2.Voldemort horcruxának sikerül alakot öltenie, akkor az igazi Voldemort mit csinált volna vele? El tudta volna viselni a jelenlétét?
3.Ha Harry az anyjára hasonlított volna, vagy talán még lány is lett volna, Piton másképp bánt volna vele?
4.Ha Voldemort Neville-t választja, emiatt Harry szüleit kínozzák őrülté, akkor Piton másképp viselkedett volna velük? Neville nagymamája akkor nem cseszegette volna annyira a fiút?
1. Ez nem jó felvetés, a baziliszkusz nem vadászott aranyvérűekre. Mondhatnánk, hogy balesetek lehetnek, de ha egy 10-15 méteres kígyó feltűnésmentesen tud közlekedni egy iskola folyosóján, akkor be kell lássuk balesetek nem lehetnek:D Az egész szituáció ott nem jöhetett volna létre, hogy egy 13 éves gyerek észreveszi azt, amit a Naaaagy Griffendél Godrik nem vett észre:D Innentől kezdve a véletlenek kizárva, aranyvérűek meg nem voltak a célszemélyek között.
2. Én úgy értelmezem, hogy egyszerre csak egy VOldemort van. A horcruxok alapanyagok a lélek újrateremtéséhez. Mondjuk amit a negyedik részben létrehoztak... arra én azt mondanám, hogy az azért jöhetett létre, mert Harry ugye maga is horcrux volt, ezért éleszthették fel Voldemortot a vérével.
hogy létrehozható-e így több Voldemort? Hát végülis...
De mivel mindenkinek szeparált tudata van, így a két VOldemort úgy tekintene a másikra, hogy ő az igazi, a másik ugyan éppúgy igazi mint ő, dehát mindenki a sjaát tudatát akarja megőrizni, így el kell pusztítani.
Azátn mehetne a pálcaösszeakasztgatás saját magával:D
3. Bízzunk benne, hogy nem gerjedt ovlna rá, ha lány:D De az esély meg lenne rá, elvégre Lily az élete nője volt, ráadásul kamaszként, erre jön egy Lilymásolat kamaszlány, azaz fullra felidézi Piton legintenzívebb életszakaszát ami egész életére kkihatott.... Háááátigen:D De vszeg etőtl még Piton nem lett volna kevésbé ellenszenves alak, hisz az alapveőt jelleme az, hogy egy sértett incel, szóval lány-Harry kikosarazta ovlna és akkor visszaáll minden az alapszitura, hgoy Piton pikkel rá.
4. Piton szerintem nem viszonyulna másképpen, ha Harry szüleit nem megölik, hanem halálra kínozzák. Elvégre az ő sértettsége abból ered, hogy James bullyngolta őt, aztán elvitte a csajt, akit szeretett. Az, hogy milyen véget értek, az nem oszt, nem szoroz.
Neville meg a szülei halálával ugyanúgy a nagyanyjához került volna és vszeg ugyanúgy neveli őt. Szerintem egy gyerek élteében kb mindegy, hogy babakorában a szülei azonnal meghaltak, vagy megkínozták őket és utána haltak meg. Emléke nincs róla*, szóval csak simán a tudat más.
*Emléke nincs róla: igen, tudom, Harrynek van emléke a szüleiről. Nekem most van egy 10 hónapos gyerekem, már álldogál. Harry konkrétan bölcsőben fekvő csescemő volt, azaz max 4-6 hónapos volt. Konkrétan ebben akorban még nem lát el magabiztosan a szoba túlsó részéig a gyerek, a szülei arcát ekkor kezdi el elkülöníteni a többi emberétől. És amúgy biológiai sajátosság, hogy 3 éves kor környékén a babakori emlékek törlődnek. Szóval ha a realitást nézzük, egy ekkora gyereknek nem lehetnek emlékképei a szüleiről.
De ez mese, szóvla itt van. VÉgülis Leia Skywalker is felidézte az anyja arcát, pedig az akkor meghalt, amikor ő 2 perce élt és még ki se nyitotta a szemét:D
Első, bár konkrétan nem vadászott rájuk, de Malfoy felszegett fejjel járkált a kastélyban, nem is próbált csapatban maradni, így könnyen összefuthatott volna vele. Meg ugye ő akarta is tudni, ki Mardekár leszármazottja, segíteni akart neki. Szóval egy jobban belátható területen belefuthatott volna egy támadásba.
A baziliszkusz csövekben közlekedett, ezért nem látták meg, de Harry hallhatta.
Második kérdésnél a naplósra gondoltam, aki Ginnyből kapott erőt a testéhez, ha a lány meghal, akkor ő teljesen normális testbe kerül. Szóval így lett volna egy tizenhat éves Tom és egy felnőtt Voldemort is.
2, csövekben közlekedett. Ja. De hacsak nincs a folyosókra egy halom csatornakivezetés (és miért lenne?) akkor valószínűleg csak néhány feljövési pontja van amivel kilép a közlekedőkre. Konkrétan csak a mosdók. Szóval vagy csak a budi környéként csap le, vagy bizony kénytelen a folyosókon is megtenni pár métert.
Ha Tom a második részben feléled, akkor a 4. részben nem tököltek ovlna a feltámasztással... valószínűleg. Elvégre a horcruxok lényege az, hgoy feltámadjon VOldi, mi szükség van rá, ha ez már megtörtént. Az más kérdés, hogy A naplóban lévő TOm tudása bőven elmaradt a későbbi VOldemortétól. Legalábbis nekem ez a benoymásom, aztán lehet, hogy a tudás az közös valahogy..
Első, kár, hogy csak a filmek alapján válaszolsz egy könyves kérdésre.
Neville szülei nem haltak meg, ez a könyvekből kiderül, rendszeresen látogatja is őket.
Harry pedig bőven elmúlt egy éves, mikor a szülei meghaltak.
1. Nekem is az a véleményem, hogy nem történhetett volna ilyen baleset. A bazliszkusz konkrétan vadászott a sárvérűekre, a macska az egyetlen, aki valóban véletlenül látta meg. Simán el tudom képzelni, hogy szag alapján ment (bár ez már csak a saját teóriám).
Ha mégis megtörtént volna, hogy malfoy belefut, és még szemez is vele, az apja nyilván tudta volna, mi történt, hogy ő tehet róla. A saját céljaira biztosan felhasználta volna (pl. Dumbledore-t eltávolítani), de hősi áldozatként kezelte volna, elvégre Voldi elvakult híve. Ha a visszatérése miatt áldozza fel magát a fia, az neki pluszpont.
2. Ezen a ponton Voldi egy testetlen nyomorék. Ne feledd, az első rész végén hogy távozott Mógusból, képtelen testet ölteni. Ha a naplós csel bevált volna, akkor nem lett volna két Voldi, csak egy életerős, fiatal test. (Azt simán elképzelhetőnek tartom, hogy megtalálta volna a módját, hogy összeolvadjon a tudata.)
3. Valószínűleg még jobban kipécézte volna a saját fájdalma és bűntudata miatt, hogy a rajongása tárgyát kell látnia. Ne feledjük, hogy eleve azért bánt olyan mostohán Harryvel, mert az anyjára emlékeztette. A hatodik kötetet már rég olvastam, de ha jól emlékszem, a halálánál valahol elhangzik, hogy tudatosan kerülte Harryt, annak ellenére, hogy folyamatosan védelmezte. Ezt otthon ki kell keressem. :)
4. Ha Nevillet választja a Nagyúr, akkor Piton talán sosem tér vissza Dumbledore-hoz, és akkor az egész kérdés tárgytalan. De ha feltételezzük, hogy ugyanígy történik minden, csak Neville lesz a Kis Túlélő - nos, Harryt tutira rühellné akkor is az apja miatt. Viszont a Lily iránti vonzalma pontosan a halála miatt lett ilyen megszállottsággá, kamaszkori szerelem, aki sosem lehetett az övé, miatta halt meg, bűntudat, stb. Ha ez nincs, akkor idővel végképp eltávolodnak egymástól, Piton maradt volna az a szeretetlen alak, aki volt, Harry pedig csak egy átlagos kölyök lenne.
Neville-t a nagyanyja ugyanígy nevelte volna, hiszen őt a családi büszkeség motiválta alapvetően, ne hozz szégyent a szüleidre stb. Egy hős szerepébe kényszerítve ez hatványozottan így lett volna. De tegyük hozzá: ez esetben szinte biztos, hogy nem a nagyanyja nevelte volna Neville-t, hiszen ott azonnal megtalálták volna Voldi megmaradt követői. Elrejtették volna szem elől, ahogy Harryvel tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!