Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy vesztek szívesebben...

Hogy vesztek szívesebben könyvet? Ha ti választjátok ki a boltban vagy rendelve, átvételi pontra kérve?

Figyelt kérdés

Én ma vettem át két könyvet, amit átvételi pontra kértem, viszont az egyik sérült.

Igaz, hogy majdnem 1000 Ft-tal olcsóbb volt, viszont így nekem annyira nem érte meg.

nov. 16. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, ezért kéne kiterjeszteni a fóliázást az összes könyvre, nem lenne ilyen gond.

Amúgy nyilván rendelve, eszem ágában sincs megvenni egy könyvet borítóáron, ha neten meg tudom rendelni 25-30 %-kal olcsóbban. Nem vagyok az a hetente két könyvet elfogyasztó típus, de azért évente 20-25 könyv lemegy, szóval éves szinten az 20+ ezer spórolás minimum.

Mondjuk nem mindennapos, hogy sérülten jön egy könyv, de már előfordult 1-2 alkalommal velem is, olyan sérülés mondjuk csak egyszer volt, ami miatt visszaküldtem és kértem másikat.

nov. 16. 20:02
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Helyben veszek a legszívesebben. A könyvesboltoknak egy könyvrajongó számára amúgy is sajátos hangulata van, hát még a helyben kiválasztás, hogy "ez lesz az enyém, ezt viszem haza", na az számomra fantasztikus érzés!

Viszont tényleg lehangoló, hogy ezért milyen nagy árat kell pluszba fizetni. :/ Még 200-300 forintnál azt mondanám, hogy oké, de manapság sokkal inkább 600-900 forintomba kerül ez a "bűnös élvezet". Hosszú ideig le is mondtam erről, de az rosszabb érzés volt.

Plusz: Nem tudom, mennyire általános, de több könyvesbolti dolgozótól hallottam már (viszont nem olyan soktól azért, hogy egyre statisztikát merjek felhúzni, hogy ez általános) hogy nekik sokat számít a teljesítmény értékelésükben, meg a helyi könyvesbolt fenntartása szempontjából, hogy helyben mennyi könyvet adnak el. Ha csak online lerendeli hozzájuk az ember, és átveszi, az nem az ő munkájuknak van elkönyvelve, pedig ugye azért van vele technikai és adminisztratív dolguk.

És az tény, hogy a városomban az utóbbi években 2 helyi könyvesbolt is amiatt szűnt meg, mert a fenntartó úgy volt vele, hogy alig vesznek helyben könyvet, a mai csomagautomatás világban meg átvételi pontnak boltot fenntartani felesleges. Nagyon sajnáltam a dolgot, meg az ott dolgozókat. :/

Úgyhogy már csak emiatt is így vásárolok a legszívesebben. Van egy kedvenc könyvesboltom, az ott dolgozó csapat is nagyon szimpi, segítőkész és mosolygós, szívesen támogatom őket ezzel, amíg úgy érzem, van rá lehetőségem.

De attól még, nagyon nem tetszik ez a tendencia, hogy rendesen luxus és úri szórakozás lett helyben könyvet vásárolni. :/ Tényleg hova tartunk, ha már ez is egzotikus élménynek számít, jelentős felárral?

nov. 17. 04:02
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Imádom a könyveket, de negyon nem szeretem boltban venni őket, nem csak az ár miatt.

Rengeteg mindent el akarok olvasni. Soha nem veszek könyvet random, csak mert meglátom. Nem szeretem a reklámokat, a hirdetéseket, nem érdekel, hogy melyik a legnépszerűbb most. Ajánlást pláne nem szeretnék idegenek véleménye alapján.

Nekem egyáltalán nincs "különleges hangulata", egyáltalán nem valami szentimentális, vallásos élmény egy könyvesbolt, mert a könyvek jelentős része nem érdekel. Nem okoz katarzist egy halom Leiner Laura meg Stephen King látványa, csak mert köööööööönyv.

Mondjuk én ilyen értelemben nem vagyok tipikus. Leszarom, ha megtöröm a gerincét. Nem érdekel, ha valaki beleír, ha használt, ha valaki behajtja az oldalak csücskét. Sőt, érdektelen könyveket sem tartogatok, csak mert könyvet kidobni szentségtörés.

nov. 17. 11:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanolyan jó.Amúgyis ritkán olvasok,legtöbb könyvem szakami,egyetemhez kellett. Könyvtári könyv használata sem okoz gondot.
nov. 20. 21:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha online rendelésnél sérült könyvet kapsz, tudod jelezni és ingyen cserélik.

Én rendelni szeretek, egyrészt az árak miatt, másrészt mert ezzel sok esetben támogatom közvetlenül a kiadót.

nov. 22. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!