Dánia történelméről szóló könyvek? Esetleg dán nyelvkönyvek?
A nyelvkonyvbolt.hu -ról rendeltem meg az alábbi nyelvkönyveket:
Teljes tankönyvek (angolul):
Segédkönyvek - nyelvtan, kiejtés, társalgás (magyarul):
Belekezdtem, tetszik.
Engem is érdekel a dán, de igazából ez másodlagosan alakult így, meert engem elsődlegesen az eszkimó nyelvek érdekelnek (1997óta foglalkozom a szibériai eszkimó nyelvvel). Azért érdekel - másodlagosan - a dán is, mivel itt hozzánk közel, legalább Európában a ,,kontinentális'' dániai eszkimó diaszpóra az egyetlen nagyobb eszkimó népesség, egy legalábbis rokon, a grönlandi eszkimó nyelvből. Szoktam nézni grönlandi csatornákat, csoportokat is, persze az ottani eszkimó nyelv megértésétől még nagyon távol állok. A dán kisérőszöveg megértésében is persze csak kezdeti lépéseimet teszem.
Magára Dániára visszatérve pedig, az meg persze plusz bónusz, hogy Dánia viszonylag normális országnak hírlik (gyerekként is az egyenlőségi társadalmak érdekeltek már a 80-as években). Sajnos hazánk 90-ben a társadalom kettészakítása egyfajta ,,triázs'', a legsebezhetbb rétegek beáldozása iránába fordult, az ezt követő csalódás vezetett a mai ,,state capture''-höz.
Belekezdtem persze a dán nyelvkönyvekbe amiket fentebb mutattam. Szerencsére sváb csaldból származóként a német nyelvet mindig is szerettem gyerekkorom óta, és ifjúkoromban egy kicsit a svéddel is foglakoztam, igy most a dán legalábbis megközelíthetőnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!