Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Líra miért firkál bele az...

A Líra miért firkál bele az Ekönyvekbe?

Figyelt kérdés

Minden Lírán megvett ekönyvem tetején a következő szöveg látható. A nevet és a rendelési számot természetesen megváltoztattam.

"Vásárló neve: Kiss Pista

Rendelési szám: 1234568

Vásárlásával támogatta, hogy Magyarországon az elektronikus

könyvkiadás fejlődni tudjon, a digitális kereskedelemben kapható

könyvek választéka egyre szélesebb legyen. Köszönjük, és reméljük

webáruházunkban hamarosan viszontlátjuk.

"

Ez mire jó? Miért nem lehet békén hagyni a könyveket, és úgy árulni, ahogyan azt az író megálmodta? Pl. A Play áruház nem firkál bele ilyeneket, meg még sok könyvesbolt sem teszi ezt. Ez mire jó?

okt. 9. 09:09
 1/6 A kérdező kommentje:

Vagy ez kikapcsolható valahol?

Vagy kérhetem, hogy ez ne legyen ott?

okt. 9. 09:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az adatod az illegális terjesztés ellen van ott. Nem fogja a neten osztogatni senki, ha beazonosíthatóan bele van ágyazva, hogy kitől származik (bár ezt hamis nevekkel és számlázási adatokkal ki lehetne játszani, ha valaki annyira kalózkodni akar és direkt ezért veszi).
okt. 9. 09:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én még soha nem vettem úgy könyveket, hogy ingyenesen elérhetővé tegyem őket.
okt. 9. 09:44
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel maguk alatt vágják a fát, mert aki tovább akarja terjeszteni illegálisan úgyis eltávolítja belőle, így nem nyertek semmit, de a fizető vásárlókat szívatják.

Emlékszem, régen, még a 2000-es évek végefelé az Eurosport Player is időnként felvillantotta a képen az előfizetői azonosítód, így ha felvetted bármilyen módon (akár kazettára, akár képernyőrögzítővel), vagy tovább streamelted, látták hogy kitől indult. Annyi volt a bökkenő, hogy azt nem a streamre tette rá, hanem a lejátszó maga villantotta fel, így ki lehetett trükközni ha nagyon akartad, megfelelő felbontás és lejátszó méret esetén az azonosító nem a képre került, hanem alá, ami megfelelően tovább streamelve nem látszott. Hamar le is tettek erről, mert a fizető felhasználókat meg zavarta.

okt. 9. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Mert okosnak hiszik magukat.

Én 5 perc alatt kiszedek egy ilyet egy e-book-ból.

pdf-ből (amiben a kalózmásolatok inkább szoktak terjedni) meg még könnyebb.

okt. 9. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
DRM-nek hívják, a lopások és illegális másolások ellen van. Ha nem lenne ott, sokkal többen lemásolnák, ami törvénytelen és megkárosítja a szerzőt.
okt. 11. 19:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!