Téged, miként fog befolyásolni a 2024. Október 1-től érvényes könyvek árkötöttségére vonatkozó rendelkezés, kivárod az egy évet a kedvezményekért vagy megvásárlod drágábban a kiadványt frissében?
"2024. október 1. napjától kezdődően valamennyi hazai könyvforgalmazó és könyvkiadó által kötelezően alkalmazandó, a könyvek árkötöttségére vonatkozó törvénymódosítás lép életbe.
A 2024. szeptember 30-át követően megjelenő, a jogszabály hatálya alá eső könyvek fogyasztói árából a megjelenést követő egy évben maximum 10% kedvezményt biztosíthat a forgalmazó a megjelenést követő egy évben. Ez azt jelenti, hogy a vásárlás során biztosított kedvezmények – beleértve a csomagolási, kézbesítési és postaköltségek átvállalását is – együttes értéke nem haladhatja meg a könyv fogyasztói árának 10%-át..."
S szabályozásban azért van logika, bármi is legyen a termék. Ha a bolti ára 8790, de rögtön akciózom is 7990-re akkor miért nem eleve ez az ára?
Hát azért, mert 7990 forintot szívesebben fizetsz akciódan, mint 7990-et rendes árként.
„és csak is angol nyelven, így mindent is megtalálok neten ingyen”
Rengeteg könyv nem érhető el a neten angolul sem, főleg (spec.) szakkönyvek. Csak szólok.
7es, nem nagyon szoktam olvasni magyar íróktól, nincs velük bajom, mert régen olvastam tőlük párat, és tetszettek, csak szimplán nem az a kategória ami nekem tetszik
ez olyan mintha én nem szeretem a scifit, így nem szoktam olyat se olvasni, sőt csak is fantasyt olvasok, nagyon ritkán beesik más kategóriából de ennyi
viszont képzeld el, a fantasy könyvek le vannak maradva a magyar fordításban, de valami hihetetlenül, irgalmatlan lassan fordítja le a kiadó őket, vagy szimplán le se fordítja! azokat fordítja le amik nagyon felvannak kapva, de a legnagyobb hiány a kiadókkal van tapasztalataim szerint itt Magyarországon, kevesen vannak akik fordítanak és könyvet adnak ki, azért megy lassan a fordítás, ezért álltam át angolra, szóval ha vissza akarok neked vágni csak annyit mondok hogy nagyon sok könyv nincs magyar nyelven...de mindegy is, mivel nem olvasok szakkönyveket, és más kategóriát fantasyn kívül, ezért írtam hogy mindent is megtalálok angolul online
az meg hogy gondolom azért lettem lepontozva mert nem fizetek érte, hát magasról lesz*rom, megvenni csak azért venném meg mert jól néznek ki a polcokon a könyvek, de nincs helyem hozzá, amúgy meg tuti van más is aki más tartalmat ami nem könyv, legyen az film, program, windows, bármi, biztos vagyok benne, hogy más is kap vagy szerez ingyen dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!