Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Epilepsziás könyvmolyok?

Epilepsziás könyvmolyok?

Figyelt kérdés

5 éve epilepsziás vagyok, gyógyszert is szedek.Pár éve elkezdtem rendszeresen olvasni, évente 30-40 könyvet olvasok, kb 10-12 ezer oldal, de nagyon sok információ kiesik és elég hamar el is felejtem a teljes történetet.

Tanácstalan vagyok, hogy alapból rossz a memóriám, esetleg a gyógyszer okozza (levil 500,napi 2x1) vagy "csak" az odafigyelésemmel van a gond,esetleg annyira nem is érdekel amit éppen olvasok (pedig szeretném ha érdekelne).

Nagyon zavaró mikor 2 hete olvastam egy könyvet és valaki megkérdezi mi volt benne én meg csak gondolkodom, hogy huhhaa mi is volt?!

szept. 4. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Jegyzeteld ki. Aztán a jegyzetet is jegyzeteld ki, csinálj belőle egy 1 oldalas összefoglalást. Egy ideig vedd elő naponta, és olvasd el azt. (Amúgy is így kell tanulni.)
szept. 4. 10:19
 2/4 D-Mano ***** válasza:
100%
Egyrészt meg kellene nézned, hogy más dolgokkal kapcsolatban is van-e figyelem/memóriazavarod vagy csak az olvasással. Másrészt ezt a kérdést az orvosodnak is tedd fel szerintem.
szept. 4. 10:21
 3/4 anonim ***** válasza:

szerintem minden embernél más ez, mármint hogy ki mire emlékszik jobban, nekem semmi betegségem nincs, én is nagyon nehezen emlékszem a könyvek tartalmaira, olvasok valamit és fél év után már alig emlékszem a dolgokra belőle, pedig én is rengeteget olvasok, és általában írok mindig valami összefoglalót az adott könyvről miközben olvasom, amit fontosnak találok ki írom, ez segít

viszont nálam sorozatoknál és filmeknél egyáltalán nem így van, pl nagyon sok sorozatnál epizódra pontosan megtudom mondani milyen esemény történt benne, melyik részben mi történt több év után is, hála égnek semmilyen összefoglalót nem kell néznem ilyen témában, szinte tökéletesen emlékszem a sorozatok részeire, filmek tartalmaira, egyszerüen jobban megmaradnak azok

szept. 7. 21:54
 4/4 anonim válasza:
100%

Ugyanígy vagyok, olvasok és elfelejtem. De mindig is így volt, nem aggódom rajta, mert más területeken okos vagyok.

Sztem ez adottság, ismerek olyat, aki húsz éve olvasott könyvek szereplőit kapásból sorolja. Eleinte frusztrált 🙂

szept. 8. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!