Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen jó fantasy könyvek...

Milyen jó fantasy könyvek vannak még?

Figyelt kérdés
Hogy kicsit körbeírjam az ízlésemet/ami eddig nagyon tetszett: pl. The Witcher, Trónok harca, Fourth Wing, Harry Potter

aug. 12. 10:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Robert Jordan: Wheel of Time (a 11. könyv az utolsó, amit utána hátrahagyott az csak néhány, sokszor egymásnak teljesen ellentmondó mondat, bekezdés – a kiadó által kikényszerített „befejezéssel” ne foglalkozz)
aug. 12. 10:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Okés, ez hosszú lesz.

- Anthony Ryan: Hollóárnyék trilógia. Az első rész egy zseniálisan kidolgozott low grimdark fantasy, egy hatodik rendnek nevezett szervezetet állít be a középpontba, amely erősen az éjjeli őrségre hajaz. Szerintem minden ízében mestermű és nagyon jól kidolgozott történet. A Harry Potterhez hasonlóan fejlődésregény, a Hatodik Rend semmiben nem hajaz a Roxfortba, de ugyanazt az érzést váltotta ki belőlem a felépítése. A Tűz és jég dalához hasonlóan kidolgozott low fantasy, politikai thriller, rendkívül megkapó szereplőkkel, akikért tényleg lehet aggódni. Nekem örök kedvencem a regény. Igazából többé-kevésbé kerek történet, de két, idővel négy folytatást is kapott. Én még csak a második részt olvastam, az is hasonlóan tetszett, az már jobban hajaz a Tűz és jég dalára. Mindenképpen ajánlom!

- Patrick Rothfuss: A királygyilkos krónikája. Varázslóiskola, high fantasy, nagyon késő középkorra hajazó világfelépítés és az egyik legmegkapóbb főhős, akivel valaha olvastam, Kvothe személyében. Varázslóiskola, de a Harry Potternél jóval felnőttesebb és részletesebb. Az Egyetem, bár nem Roxfort, szerintem fantasztikus és bár érzem rajta a HP nyomát (a Draco-Harry Ambrose-Kvothe ellentét itt is, ott is megvan), tényleg egy fantasztikus mese. Felnőtt fantasy, klasszikus elemekkel dolgozó de megdöbbentően újszerű fantáziavilág.

- Stephen King: A Setét Torony. King, bár a horrorral kötik össze a nevét a legtöbbször, írt egy klasszikus epic fantasy sorozatot is. Hét kötet, nagyon nagyon elvont történet, zseniálisan kidolgozott világgal és karakterekkel. Hiba nem megpróbálni, de ehhez tényleg kell mondjuk egy affinitás, mert tényleg elvetemült egy sztori. És műfaji kavalkád. Low fantasy, epikus fantasy, dark fantasy, portálfantasy, urban fantasy, poszt-apokaliptikus, horror, western, weird, romantikus, dráma, fejlődésregény. És zseniális történet. A főszereplő pedig ugyanolyan cinikus antihős, mint Geralt, csak szerintem kedvelhetőbb, bár a Witchert nem olvastam végig még.

- Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak. Az előbbieknél jóval simább sztori, a fenti három klasszikusan felnőtt fantasyvel ellentétben ez ifjúsági sztori, és bár Riordanből elegem lett az újabb regényei miatt, ez az öt kötet tényleg friss és üde színfolt az ifjúsági urban fantasyben. Harry Potterre hajazó felépítés, zseniális főhősök, érdekes világ, ajánlom mindenképpen.

- Darren Shan regényes története. Darren Shan E/1-ben írt, tizenkét köteten átívelő regényfolyama, ami egyszerre ifjúsági horror és a Harry Potter óta az egyik legnagyobb teljesítménye az urban fantasynek. A vámpír mítoszt alapjaiban kiforgató történet zseniális elemekkel játszik, bár erőteljesen morbid, stílusából adódóan.

Hirtelen ennyi jut eszembe, aztán hátha jön még az ihlet később.

És bár csak regényeket kérté, ha ajánlhatok egy igazán jó fantasy sorozatot, akkor kérlek, nézd meg az "Avatár: Aang legendája" és a "Korra legendája" sorozatokat. Szerintem fantasy mestermű és magasiskola mindkettő, személyes kedvenceim. A Harry Potterhez hasonlóan keveredik bennük az ifjúsági és a komoly felnőtt fantasy, és a Trónok harcához hasonló politikai játszmázások is sorra kerülnek a későbbiekben benne. Szerintem hiba kihagyni.

aug. 12. 11:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Anne McCaffrey: Pern sárkánylovasai sorozat

Robin Hobb: Látnok-ciklus, Élőhajók-ciklus, A borostányférfi-ciklus (ezek ugyanabban a világban játszódnak, ebben a sorrendben kell olvasni)

Robert Jordan: Az Idő Kereke sorozat

Anthony Ryan: Draconis memoria trilógia, Szentek és zsiványok sorozat

R. F. Kuang: Mákháború trilógia

Jay Kristoff: Vámpírbirodalom sorozat

De ha rámész az olyan kiadók oldalára, mint a delta vision, agave, fumax, könyvmolyképző stb., akkor elég sok fantasy sorozatból tudsz válogatni, ami elég jó.

Vagy ugyanígy molyon.

Angolul goodreads vagy külföldi booktuberek. Sajna minden fantasy nem jelenik meg magyar nyelven.

aug. 12. 11:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mark Lawrence: A széthullott birodalom

Kristin Ciccarelli: Az utolsó Namsara

Kristin Cashore: Graceling

Kerstin Gier: Rubinvörös

Kerstin Gier: Silber

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Tricia Levenseller: A kalózkirály lánya

Rachel Hawkins: Hex Hall trilógia

Richelle Mead: Vámpírakadémia

Jennifer L. Armentrout: Luxen

Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak

C. S. Lewis: Narnia krónikái

J. R. R. Tolkien: A Hobbit

John Gwynne: Az istenek árnyéka

Brandon Sanderson: Ködszerzet

R. F. Kuang: Mákháború

aug. 12. 12:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszett Lev Grossman: A varázslók könyvsorozata :)
aug. 12. 12:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Kerestin Gier: Nefelejcs
aug. 13. 11:40
 7/12 anonim válasza:
Hát a legtöbbet már mondták azok közül amiket ismerek, de nekem most nagy kedvencem Andrew Peterson-tól a Hajnalszárnya sorozat.
aug. 13. 18:27
 8/12 anonim válasza:

Kerstin Gier: Nefelejcs

Kerstin Gier: Időtlen szerelem

Kerstin Gier: Silver

Stephanie Garber: Caraval

Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív

Christelle Dabos: A tükörjáró

Dan Wells:Részlegesek

Ernest Cline: Ready player one

Frank Márton: Páratlanok

aug. 14. 00:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Sarah J. Maas: Üvegtrón és Tüskék és rózsák sorozata is nagyon jó.
aug. 16. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:
Adrian Tchaikovsky: Pókfény
aug. 17. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!