Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyi idő után lesz észrevehe...

Mennyi idő után lesz észrevehető, hogy olvasástól javul a szókincsem?

Figyelt kérdés

Sajnos gyerekkorom óta nem olvastam egészen tavaly szeptemberig, de azóta mindig van egy könyv amit olvasok.

Külföldi párom van és majdnem többet beszélek angolul mint magyarul (7éve) és sokszor észreveszem, hogy amikor magyarul beszélek nagyon nehezen jutnak eszembe a szavak. Előbb jutnak eszembe angolul....

aug. 2. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálam elég lassan ment, szerintem 4-5 év kellett hogy magyarban jobb legyen a szókincs, de én éreztem, hogy fejlődtem sokat. Jobban ki tudom fejezni magam és több szó, meg szó változat is jut eszembe. Viszont én nem olvastam olyan sok könyvet ekkor tájt, kb 2 havonta tudtam ki olvasni egy könyvet ami 500-700 oldalas volt. Nem szenteltem sok időt az olvasásra.

Ez már nem nagyon tartozik ide, mert ez angol. De azóta váltottam angol nyelvezetű könyvekre, csak angolul olvasom őket másfél éve, viszont rengeteget olvasok most már, 1-2 hetente ledarálok 700-900as könyveket. Gyér közép angol tudással álltam neki, sokszor meg kellett állnom mert nem ismertem a szót, vagy szimplán a nyelvtani részét nem értettem meg. Habár így másfél év óta már folyékonyan megy az angol nyelvű olvasás, nagyon sokat fejlődtem azóta.

aug. 2. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul olvasol?

Nem tudom, én 23 éve élek Angliában és senkivel nem beszélek magyarul. Az olvasás csak akkor segít a magyar szókincsben, ha olyat olvasol, amit a beszélt magyar nyelvben várhatóan használni fogsz. (Mivel a beszéd aktív, az olvasás passzív nyelvhasználat.) Hogy mennyire tudok automatikusan magyarul válaszolni vagy megszólalni, az nem annyira az olvasástól függ, hanem pl. attól, hány napja vagyok otthon, mi a téma, kivel beszélek...

Ha egyébként otthon élsz és a munkahelyed magyar nyelvű, nem fog nagyon megkopni a magyartudásod, de az, hogy néha angolul jutnak eszedbe a szavak, az természetes és nem nagyon lehet kivédeni, szerintem. Sajnos.

aug. 2. 21:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat!

Sajnos két munkahelyem van és amelyikre több időt szentelek az szintén angolul van

aug. 7. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!