A Harry Potterben Igor Karkarov halála melyik könyv melyik fejezetben van benne?
Én nem emlékeztem rá, hogy meghal, csak a szökésére, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Voldemort visszatért, szóval rákerestem, és ezt találtam.
A Trimágus Tusa harmadik próbájának végén a jegy alkarján feketére színeződik. Karkarov rájön, hogy a Sötét Nagyúr visszatért és szólítja őt, de ő nem tér vissza hozzá, mert túl sok halálfalót árult el a minisztériumnak. Voldemort ezt nem bocsátaná meg neki, ezért elmenekül, és diákjait a Roxfortban hagyja.
Ezek után csak a Félvér hercegben említik őt meg. Remus Lupin közli, hogy északon bukkantak a holttestére, ami egy kamrában volt. Halálfalók gyilkolták meg, mert a kamra fölött ott lebegett a sötét jegy.
Meg is találtam. Félvér Hatodik fejezet.
Még Harry tizenhatodik születésnapján sem volt felhőtlenül vidám a hangulat, köszönhetően a vendégségbe érkező Remus Lupin beszámolójának. A varázsló nyúzott és komor volt, barna haját nem kevés ősz szál szőtte át, ruhája pedig még a megszokottnál is rongyosabb volt.
– Megint két dementortámadás történt – mondta, miközben Mrs Weasley letett elé egy jókora szeletet a születésnapi tortából. – És megtalálták Igor Karkarov holttestét egy kunyhóban fent északon. Ott volt fölötte a Sötét Jegy – őszintén szólva már az is csoda, hogy egy egész évig életben maradt, miután otthagyta a halálfalókat. Sirius öccsét, Regulust emlékeim szerint már pár nap után elkapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!