Milyen regényt ajánlanátok nekem ilyen műfajokban?
Világ életemben utáltam olvasni, aztán nemrég rájöttem, hogy csak azért utáltam, mert sz.r könyveket nyomtak a kezembe. Leginkább iskolai unalmas kötelezőket.
Filmek terén a kedvenc műfajom a krimi, a detektíves filmek, a true crime story-k, éppen ezért adtam egy esélyt egy híres krimi írónőnek, Agatha Christie-nek, megvettem egy regényét és nagyon-nagyon tetszett!
Tervben van a többi Agatha Christie regény is, de tudnátok ajánlani hasonló, más írók regényeit is? És ha ajánlod, akkor miért? Neked mi tetszett benne?
Illetve ha maradunk a filmeknél akkor műfajban szeretem a drámát (leginkább a dráma-romantikát) is, a megható történeteket ahol általában elsírják magukat az emberek mint pl. Egy kutya 4 élete, Szerelmünk lapjai, Életrevalók, Titanic, Mielőtt megismertelek stb. Ezekhez hasonló történeteket is szívesen olvasnék könyv formájában.
Köszönöm könyvmolyok! :)
Az Egy kutya négy élete (és a folytatása, a négy útja) eredetileg könyv, és sokkal szebb, mint a film, szívből ajánlom.
Animus kezdett most egy true crime sorozatba, ami esetleg érdekes lehet.
Jobb mint a film? Pedig az a két film engem minden alkalommal megsirat...
Köszönöm az ötletet!
Christie mellett Sir Arthur Conan Doyle volt a detektívregények nagy királya (Sherlock Holmes történetek).
Mostani krimiírók közül Chris Carter (Robert Hunter krimik) vagy Jo Nesbo (Hari Hole krimik) egész jók.
Szerelemes drámát Shakespeare is írt (Sok hűhó semmiért, Vizkereszt vagy amit akartok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!