Mit gondoltok az élfestett könyvekről?
Tipikusan olyan dolog, ami mostani tiktok-könyvvel pózolós trendi közösségnek szól. Többnyire YA vagy romantikus/csajos fantasy könyveknél látni, ahol fontos, hogy az aestheticbe beleilljen.
Személy szerint ezért nem adnék ki pénzt, főleg plusz pénzt nem.
De a kiadók nem hülyék, nem csak extra kiadás nekik. Amelyik könyvekből van ilyen, azoknak a közönsége megveszi. Máris el lehet adni egy sokadik példányt, ráadásul egy sokkal drágábbat.
Régen is voltak élfestett könyvek, de ezek jó minőségű dolgok voltak, gyűjtőknek. Most igénytelenül csinálják legtöbbször, és általában a könyv is olyan, szóval irodalmi értéke nem nagyon van annak sem.
Én nem adnék ki plusz pénzt rá, és funkciója sincs szerintem, mármint a könyvespolcon sem az látszik, nem? Max. arra jó, hogy Molyra befotózd, hadd gyönyörködjön rajta mindenki.
Kinézetre szép, de számomra értéktelen. Könyvespolcon nem látszik, olvasás közben meg nem azt nézem.
Többre értékelném, ha élfestés helyett keménytáblás kötésben (védőborítóval) jelennének meg a könyvek - főleg az ilyen 6-800 oldalasak.
A keménykötést támogatom, a védőborítón én spórolnék
Jaj, de le fognak pontozni, mert más lesz a véleményem. ^-^"
Egyet értek azzal, hogy ez egy marketing fogás akarna lenni, de a kiadóknak se 5 forint az élfestés. Személy szerint én szeretek gyönyörködni a könyvekben, szóval ha tetszik az élfestése a könyvnek, akkor én mindig azt veszem meg vagy előrendelési időszakban vagy ha nem akkor tudok sok kedvezményt, szóval simán megsporolom annak az árát. Ha tetszik, megveszem az élfestédt, de szerintem ezt mindenki maga el tudja dönteni, hogy mennyit szán egy könyvre, vagy engedhet meg magának.
Vannak barátaim akiket például nem érdekel, hogy használt vagy élfestéses, mert nem gyűjti őket, mint én, ő csak olvasni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!