Kedvenc könyvetek? :)
Huh, hát hozom akkor minden témából.
FANTASY
High fantasy: A királygyilkos krónikája trilógia, főleg az első kötet. A Szél neve egy egészen hihetetlen mese.
Low fantasy: A vér éneke. Egy borzasztóan jól megírt történet egy háborúról. A második kötet is tetszett sokakkal ellentétben, a folytatásokat még nem mertem elolvasni.
Urban fantasy: Harry Potter.
ROMANTIKUS
Történelmi romantikus: Ambrózy báró esetei. Jó, ez krimi is, de lebuktam, nem sok romantikust olvasok :D Ez egy nagyon jól megírt kortárs romantikus krimi, az Osztrák-Magyar monarchia szívében.
Ifjúsági romantikus: Bolyongó. Papp Dórát nagyon kedvelem, mint írónő, és szerintem egy 16-18 éves embernek a Bolyongó kötelező olvasmány kéne legyen.
HORROR
Stephen King művei, első sorban a Kedvencek temetője és a Tortúra
KRIMI
Huuh, de sok bepótolnivaló van itt...
Detektívsztori: Agatha Christie könyvei nyilván, meg Sherlock Holmes-ok. Meg az említett Ambrózy
Maffiasztori: A keresztapa
Sci-fi:
Űropera: Dűne.
Disztópia: Battle Royale
Weird Fiction: Állatfarm
Lélektani mű: Ötödik Sally
Vavyan Fable Halkirálynő sorozat.
Vavyan Fable Vis-major sorozat
Örök kedvenc: Tolsztoj - Háború és béke.
Aztán kedvencekké válnak olyanok, amiket éppen olvasok, és tetszik a téma, az írásmód. A nem régiben olvasott könyvek közül néhány:
Salamon Pál: A Sorel-ház
Colson Whitehead: A Nickel-fiúk
Valérie Perrin: A vasárnap koldusai
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Natsuo Kirino: Kín
Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák
Szécsi Noémi: Rohadt állatok
Régebbiek:
Elisabeth Gaskell: Észak és Dél
Szerb Antal: Utas és holdvilág; A Pendragon legenda
George Orwell: 1984; Állatfarm
William Golding: A legyek ura
És még folytathatnám.....
Dr. Lelkes Orsolya: Fenntartható hedonizmus
:-)
szerintem korunk legfontosabb könyve, a boldogságról szól, meg a jó társadalomról
Vavyan Fable összes (mert mind kedvenc),
Agatha Christie Tiz kicsi néger,
Stephen King Cujo, Bill Hodges sorozata
Harry Potter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!