Ajánlanátok jó gengszter/maffiakönyveket?
Olvastam a Keresztapát és a Hallom szobafestő vagy-ot, és Scorsese több művéről is tudom, hogy adaptáció (pl Nagymenők), de ezen kívül szinte csak romantikus-erotikus maffiatörténetekbe botlok, ami nem az én stílusom, nem ilyesmi érdekel.
Jöhet eredeti olasz maffia, amerikai, de ha mondjuk Jakuza, annak is nagyon örülök (nagyon szeretem a japán kultúrát).
Molyon tudsz úgy is keresgélni, hogy milyen címke ne legyen rajta.
Pl itt beállítottam neked, hogy maffia címkés regényeket mutasson, amiben nincs romantika/erotika:
Persze, ez még mindig nem tökéletes, sok olyan könyv belekerült, amiben ugyan előkerül a maffia olyan szinten, hogy címkét kapjon, de nem az, ami téged érdekel, viszont már egy jóval szűkebb lista, könnyebb átböngészni.
A Volt egyszer egy Amerika tényleg jó.
Ezen kívül, amik nekem tetszettek és a szervezett bűnözéssel foglalkoznak:
Roberto Saviano: Gomorra
John Grisham: A Biloxi fiúk
James Ellroy: Szigorúan bizalmas, Fehér Jazz, Amerikai tabló
Mario Puzo: Keresztapa
Lényegesen jobb könyvben, mint a filmen.
Dezső András - Maffiózók mackónadrágban
Könyvében a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának és fejlődésének történetét meséli el, eddig soha nem publikált, csak kevesek által ismert epizódokat is feltárva.
Nekem nagyon tetszett Philip Carlótól A jeges. Megtörtént eset, Richard Kuklinsi bérgyilkosról szól, sorozat is készült belőle asszem HBO-n.
Jon Roberts, Evan Wright: Amerikai desperado
Valerij Kalisev: Az orosz maffia bérgyilkosa
Mario Puzo: Mamma Lucia, ebben ugyan nem a maffia áll a történet középpontjában, de számos helyen megjelenik benne.
Ha angol is jó, akkor Gene Mustaintől a Murder Machine.
Jakuzáról szólók közül én Jake Adelstein: Tokyo vice - Egy újságíró a japán maffia hálójában című könyvét ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!