Lányok, romantikus könyveket erotikus jelenetekkel, vagy anélkül szeretitek jobban?
Én erotika nélkül szeretem. De azért, ha egy nagyon kicsi erotika van benne (tehát nem abból áll az egész sztori), akkor belefér. És azért nem szeretem, mert olvasás közben ez a téma egyáltalán nem kapcsol ki, inkább felkavarja a gyomrom.
De másnak tetszhet.
A romantikus könyvet (vagy filmet) egyéb rész nélkül kifejezetten utálom. Csak akkor tűröm meg a romantikát, ha valami más is van még mellette. (Legyen az egy jól felépített vantasy világ, egy kis szex, vagy akármi.)
Ha angolul is jó (vagy rajongói fordításban), akkor Katee Robert A Deal With A Demon könyveit tudom ajánlani, vagy a Peculiar Tastes sorozatot.
Egyik verzióval sincs problémám és mindkettőt szívesen olvasok, de inkább erotikával.
Könyvekből pedig hirtelen ez a két sorozat ugrik be:
- Ana Huang: Twisted sorozat
-Lucy Score: Knockemout sorozat
4
Ilyen logikával mi abban a jó, hogy más szerelmét olvasod? Megélni valakivel oké, no de "kukkolni"...
Én erotika nélkül szeretem.
Ajánlom Rosamunde Pilcher könyveit.
Igaz, hogy ebben is van egy kis erotika, de az elenyésző.
Közöttünk az óceán
Családi titkok
Kagylókeresők
Tengerparti románc
Hát ha valaki jól írja a romantikát, igazából simán írja, mert az erotikát is ugyanazon az alapon kell. Emberismeret kell hozzá, jó ütemezés és megfigyelő képesség.
Erotikát írni persze nehéz, az emberek nagy része túlzottan el van foglalva a saját izgalmával írás közben és emiatt elfelejtenek írni.
A karaktereket továbbra is figyelembe kell venni, a dinamikát, a hangulatot megteremteni.
A méreteknél, ízeknél, szagoknál gyakori a túlkapás. Ezek sokkal kevésbé izgatóak, mint a két szereplő viszonya, a kommunikáció (nem csak a verbális), a belső monológjuk.
Ha túl szép, hogy igaz legyen, az már inkább komikus. A legtöbb nőn nincs összeillő csipkés neglizsé minden nap. Ha egy egész estés berúgás után esik egymásnak két ember, senkinek nincs üde eperízű csókja hacsak nem evett epret közvetlen előtte.
Kb senki teste nem tökéletes, és ha ezekben az egyéni dolgokban meg tudod fogni a szépséget, az sokkal vonzóbb, mint túlidealizálni mindent.
Pici hegek, egy borzalmas lebarnulás nyomai, egy bőrkeményedés vagy épp egy szellemi munka miatt nem használt kéz sokat mond valakiről. Ha ezeket kihagyod, olyan jellegtelen, semmilyen lesz az egész.
Ugyanez igaz a cselekméynre, egy ilyen intim helyzetben mindig van egy kis bénázás, az ember elneveti magát, megizzad a térde, az ágy nyikorog, a kotont nehéz kinyitni és a csomagolása kb mindig a kuka mellett landol.
Pózokba se érdemes belebonyolodni, a hogyan sokkal fontosabb, mint a mit része.
Nem kell persze minden dugásnak nagy szerelemnek lennie, de fontos tudni mit lát a két fél egymásban, mennyire ismerik egymást, mik az igények mélyen belül, nem csak a felszínes kanosság szintjén.
Szóval ja, ha jól írsz, szerintem ez ad az írásodhoz.
Max legyen külön fejezet aztán akinek nem gustusa a dolog, az átugorhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!